10 طرز تهیه دمنوش نعناع
به گزارش وبلاگ 8 شارژ، طرز تهیه دمنوش نعناع ساده تر از اونه که فکر کنین و نتیجه اش هم یک نوشیدنی آرام بخش و خوش عطره که هم برای لحظات استراحت مناسبه و هم بعد از یک وعده سنگین غذایی حسابی حال معده تون رو خوب می کنه. برگ های تازه یا خشک نعناع وقتی با آب جوش همراه میشن، عصاره ای خنک، ملایم و کمی شیرین آزاد می کنن که هم حس طراوت میده و هم به هضم یاری می کنه. این دمنوش رو می تونین خالص نوش جان کنین یا با کمی لیمو، عسل یا حتی چای سبز ترکیب کنین تا طعم و خاصیتش چند برابر بشه. در این مقاله از در با ما همراه باشید تا طرز تهیه دمنوش نعناع به چند روش مختلف را یاد بگیرید.

طرز تهیه دمنوش نعنا در یک نگاه
برای تهیه دمنوش نعناع تازه، ابتدا برگ های سالم و سبز نعناع رو از ساقه جدا نموده، خوب بشورین و خشک کنین. هم زمان آب رو بجوشونین و برگ ها رو داخل قوری شیشه ای یا چینی بریزین. آب جوش رو روی برگ ها بریزین، در قوری رو با دم کنی بپوشونین و بین 7 تا 10 دقیقه روی حرارت غیرمستقیم دم کنین. سپس دمنوش رو از صافی رد نموده، داخل فنجان بریزین و در صورت علاقه با عسل یا آبلیمو سرو کنین.
برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل درست کردن دمنوش نعناع ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه دمنوش با برگ تازه نعناع
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
برگ تازه نعناع | یک مشت پر (حدود 15 تا 20 برگ) |
آب | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
عسل یا شکر | به اندازه دلخواه |
برش لیمو تازه یا آبلیمو (اختیاری) | 1 یا 2 برش یا 1 قاشق غذاخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان لازم برای دم کشیدن دمنوش نعناع: 10 دقیقه
مراحل طرز تهیه دمنوش نعناع در خانه (روش اول)
دمنوش نعناع تازه، هم عطر خنک کننده برگ های سبز نعناع رو داره و هم خاصیت آرام بخش و یاری کننده به هضم غذا. با چند مرحله ساده میشه از این برگ های خوش بو یک نوشیدنی خوش رنگ و خوش طعم درست کرد که در کمتر از یک ربع آماده سروه.
مرحله اول: برگ های نعناع را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه دمنوش نعناع، برگ های نعناع تازه رو از ساقه ها جدا کنین تا فقط بخش سالم و خوش عطر باقی بمونه. بهتره هر برگ رو با دقت آنالیز کنین تا لکه یا پوسیدگی نداشته باشه. این مرحله مهمه چون برگ خراب می تونه طعم کل دمنوش رو تلخ یا نامطبوع کنه.
بعد برگ ها رو توی یک کاسه پر از آب سرد بریزین و چند دقیقه بذارین بمونه تا گرد و غبار ته نشین بشه. در نهایت، برگ ها رو با آب تازه آبکشی کنین و روی یک دستمال تمیز پهن کنین تا رطوبت اضافی گرفته بشه. خشک بودن برگ ها یاری می کنه عطرشون موقع دم کردن بیشتر آزاد بشه.
مرحله دوم: آب را بجوشانید
آب تصفیه یا آب معدنی تمیز رو داخل کتری یا قابلمه بریزین و روی شعله میانه قرار بدین. جوش کامل آب خیلی مهمه، چون وقتی آب به نقطه جوش می رسه، برترین شرایط برای آزاد شدن عطر و عصاره نعناع فراهم میشه. دقت کنین که اگه از آب ولرم استفاده کنین، دم کردن کامل انجام نمیشه و طعم ملایم و بی حس به دست میاد.
مرحله سوم: برگ های نعناع را داخل قوری قرار دهید
یک قوری شیشه ای، سرامیکی یا چینی انتخاب کنین تا طعم دمنوش خالص بمونه. برگ های شسته و خشک شده رو داخل قوری بذارین. اگه می خواین طعم قوی تری داشته باشین، می تونین با قاشق کمی برگ ها رو فشار بدین تا بخش کمی از روغن های معطرشون آزاد بشه، ولی زیاده روی نکنین که طعم تلخی نگیره.
مرحله چهارم: آب جوش را روی برگ ها بریزید
آب تازه جوش رو به آرامی و یکنواخت روی برگ های داخل قوری بریزین تا همه برگ ها در تماس مستقیم با آب قرار بگیرن. این کار باعث میشه عصاره گیری یکنواخت انجام بشه. اگر آب رو یک باره و با فشار بریزین، ممکنه عطر ظریف نعناع به سرعت بخار بشه.
مرحله پنجم: دمنوش نعناع را دم کنید
درب قوری رو ببندین و یک دم کنی یا حوله نازک روی اون قرار بدین تا گرمای داخل محفظه حفظ بشه. بذارین دمنوش حدود 7 تا 10 دقیقه روی حرارت غیرمستقیم (مثل کتری سماور یا شعله پخش کن کم) بمونه. اگه مدت بیشتری دم بکشه، رنگش کمی تیره تر و طعمش قوی تر میشه، ولی مراقب باشین که بیش ازحد نماند چون ممکنه کمی تلخ بشه.
مرحله ششم: دمنوش نعناع را صاف کنید
در این مرحله از طرز تهیه دمنوش نعناع و عسل، بعد از خاتمه دم کشیدن، دمنوش رو از صافی ریز رد کنین تا برگ ها جدا بشن و فقط مایع شفاف باقی بمونه. بهتره این کار رو مستقیم داخل فنجان یا قوری سرو انجام بدین. اگه می خواین ظاهر دمنوش شفاف و تمیز باشه، می تونین از یک صافی پارچه ای یا فیلتر قهوه استفاده کنین.
مرحله آخر: دمنوش نعناع را سرو کنید
دمنوش صاف شده رو داخل فنجان های گرم بریزین تا دمای نوشیدنی زود پایین نیاد. برای طعم دهی، می تونین یک قاشق عسل، کمی شکر یا چند قطره آب لیموی تازه اضافه کنین. بعلاوه، قرار دادن یک شاخه نعناع تازه یا برش نازک لیمو به عنوان تزئین ظاهر و عطر دمنوش رو مجذوب کننده تر می کنه. این دمنوش رو هم میشه داغ نوشید و هم بعد از خنک شدن به عنوان نوشیدنی خنک میل کرد.
شما می تونید عسل، شکر، آبلیمو و البته را به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه دمنوش نعناع خشک
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
نعناع خشک | 1 تا یک و نیم قاشق غذاخوری |
آب | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
نبات | به اندازه دلخواه |
برش لیموترش یا آبلیمو | اختیاری |
مدت زمان آماده سازی اولیه: 2 دقیقه
زمان لازم برای دم کشیدن دمنوش نعناع: 7 تا 8 دقیقه
مراحل طرز تهیه دمنوش نعناع خشک (روش دوم)
دمنوش نعناع خشک نسبت به نوع تازه، طعم قوی تر و ماندگارتری داره و در همه فصل ها در دسترسه. این نوشیدنی برای هضم بهتر غذا، برطرف نفخ و ایجاد حس آرامش عالیه و تهیه اش هم خیلی آسونه.
مرحله اول: نعناع خشک را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه دمنوش نعناع، نعناع خشک رو توی یک ظرف تمیز بریزین و با دست آروم هم بزنین تا گرد و خاک یا شاخه های ضخیم جدا بشه. اگه خیلی درشت بود، با انگشت کمی خردش کنین تا عطر و روغن های گیاهی داخل برگ ها راحت تر آزاد بشه.
شما می تونید نعناع خشک رو از فروشگاه های به شکل حضوری یا اینترنتی تهیه کنید.
مرحله دوم: آب را بجوشانید
دو فنجان آب تمیز رو داخل کتری یا قابلمه کوچک بریزین و روی حرارت میانه رو به زیاد بذارین تا کامل به جوش بیاد. آب در حال قل قل برترین حالت رو برای دم کردن گیاهان داره.
مرحله سوم: نعناع خشک را داخل قوری بریزید
قوری شیشه ای، چینی یا سرامیکی انتخاب کنین چون طعم و رنگ دمنوش رو تغییر نمی ده. نعناع خشک رو داخل قوری بریزین و یک تکان کوچک بدین تا یکنواخت پخش بشه.
مرحله چهارم: آب جوش را اضافه کنید
در طرز تهیه دمنوش نعنا و نبات، آب جوش رو به آرامی و از نزدیک روی برگ های نعناع بریزین تا تمام سطحش خیس بخوره. این کار باعث میشه عطر و طعم به طور یکنواخت در کل دمنوش پخش بشه.
مرحله پنجم: دمنوش نعناع خشک را دم کنید
درب قوری رو محکم ببندین و یک دم کنی یا پارچه تمیز روی اون بذارین. قوری رو روی حرارت غیرمستقیم قرار بدین و حدود 7 تا 8 دقیقه صبر کنین تا رنگ دمنوش زرد طلایی و عطرش قوی بشه.
مرحله ششم: دمنوش را صاف کنید
بعد از دم کشیدن، مایع رو از یک صافی ریز رد کنین تا برگ های خشک جدا بشن و یک نوشیدنی شفاف و تمیز داشته باشین.
مرحله آخر: دمنوش نعناع را سرو کنید
دمنوش نعناع رو داخل فنجان گرم بریزین، یک تکه نبات داخل هر فنجان بندازین تا به آرومی شیرین و خوش طعمش کنه، و همون موقع نوش جان کنین.
شما می تونید نبات رو از فروشگاه های به شکل حضوری یا اینترنتی تهیه کنید.
طرز تهیه دمنوش نعناع به روش های دیگر
دمنوش نعناع رو میشه به شکل ساده نوشید، اما اگر دنبال طعم های متنوع و خاص هستین، می تونید مواد دیگه ای رو بهش اضافه کنید تا شکل تازه ای پیدا کنه. این ترکیب ها کاملاً سلیقه ای هستن و بسته به ذائقه تون میشه گرم، شیرین، یا حتی کمی تندش کرد.
طرز تهیه دمنوش نعناع و دارچین (روش سوم)
برای تهیه این ترکیب، یک قاشق غذاخوری نعناع خشک (یا یک مشت برگ تازه) رو با نصف چوب دارچین داخل قوری بریزین. دو فنجان آب جوش اضافه کنید و درِ قوری رو ببندین. بگذارید 7-10 دقیقه دم بکشه تا گرمای دارچین با خنکی نعناع مخلوط بشه. بعد صاف نموده، در صورت تمایل با یک تکه نبات سرو کنین. این دمنوش برای فصل سرد فوق العاده ست و عطر شیرین و گرمی داره.
طرز تهیه دمنوش نعناع فلفلی (روش چهارم)
برای نسخه تند و پرانرژی دمنوش نعناع، یک قاشق غذاخوری نعناع خشک رو با یک برش نازک زنجبیل تازه و یک چهارم قاشق چای خوری فلفل قرمز خشک (یا چیلی فلکس) داخل قوری بریزین. دو فنجان آب جوش اضافه کنید و 5-7 دقیقه دم بدین. اگر طعمش خیلی تند شد، کمی آب جوش اضافه کنین. این دمنوش جریان خون رو تقویت می کنه و یک گرمای خوشایند به بدن میده، به خصوص در روزهای خنک یا برای برطرف خستگی.
طرز تهیه دمنوش نعناع و پونه (روش پنجم)
یک ترکیب سنتی و خوش عطر که هم برای هضم غذا مناسبه و هم برای باز کردن مجاری تنفسی. برای تهیه، نصف قاشق غذاخوری نعناع خشک و نصف قاشق غذاخوری پونه خشک رو داخل قوری بریزین. دو فنجان آب جوش اضافه کنین و درِ قوری رو با دم کنی بپوشونین. بعد از 7-8 دقیقه دم کشیدن، دمنوش رو صاف کنین و با یک تکه نبات سرو کنین. این نوشیدنی کمی طعم تند ملایم و گرمی داره که مخصوص زمستون بی نظیره. در این روش می توانید مطابق سلیقه یا ذائقه خودتون آویشن یا بابونه رو هم جایگزین پونه کنید.
طرز تهیه دمنوش نعناع و لیمو (روش ششم)
یک گزینه خنک، معطر و انرژی بخش که برای تابستون یا بعد از وعده های سنگین عالیه. یک قاشق غذاخوری نعناع خشک (یا یک مشت برگ تازه) رو با یک یا دو برش نازک لیموی تازه داخل قوری بریزین. دو فنجان آب جوش اضافه کنین و بذارین 5-7 دقیقه دم بکشه. بعد صاف نموده و در صورت تمایل با کمی نبات سرو کنین. عطر لیمو با خنکی نعناع ترکیب میشه و نوشیدنی رو تازه و سرزنده می کنه.
طرز تهیه دمنوش نعناع مراکشی (روش هفتم)
یک نوشیدنی معروف و پرهوادار در مراکش که به خوش عطری و شیرینی معروفه. برای تهیه، نصف قاشق چای خوری چای سبز رو با یک قاشق غذاخوری برگ تازه نعناع داخل قوری بریزین. آب جوش اضافه نموده، حدود 30 ثانیه صبر کنین و آب اولیه رو خالی کنین تا تلخی چای گرفته بشه. دوباره دو فنجان آب جوش تازه بریزین، یک تکه بزرگ نبات (یا چند عدد خرد شده) اضافه کنین و بگذارین 3-5 دقیقه دم بکشه. این دمنوش باید حتماً شیرین سرو بشه و عطر نعناع تازه درش غالب باشه.
طرز تهیه چای سرد نعناع (روش هشتم)
یک گزینه خنک کننده و فوق العاده برای روزهای گرم تابستون که همون حس آرامش نعناع رو داره. برای تهیه، یک قاشق غذاخوری نعناع خشک (یا یک مشت برگ تازه) رو در دو فنجان آب جوش به مدت 7 دقیقه دم کنین. بعد صاف نموده و دمنوش رو داخل یخچال بذارین تا کاملاً خنک بشه. داخل لیوان یخ بریزین، کمی آب لیمو و چند برگ تازه نعناع اضافه کنین و با یک تکه نبات سرو کنین. طعم خنک و ملایمش باعث میشه تشنگی به سرعت برطرف بشه.
بیشتر بخوانید:
خواص بی نظیر دمنوش نعناع
دمنوش نعناع یه نوشیدنی گیاهی خوش عطر و خوشمزه ست که کلی خاصیت داره. چون خاصیت آرام بخشی و ضدالتهابی داره، برای وقتی سرما خوردین، گلوتون گرفته یا سرفه های خفیف دارین خیلی خوب عمل می کنه. از طرف دیگه یاری می کنه دستگاه گوارش بهتر کار کنه و التهابش کم بشه، واسه همین اگه بخواین طرز تهیه دمنوش نعناع برای کبد چرب رو اجرا کنین، می تونین با نوشیدن مرتبش به پاکسازی کبد و دفع سموم بدن یاری کنین.
یه سری ترکیب های خاص هم هست که دمنوش نعناع رو تبدیل به یه نوشیدنی هدفمندتر می کنه. مثلاً طرز تهیه دمنوش نعناع فلفلی برای لاغری به خاطر اینکه سوخت وساز رو بالا می بره و خاصیت چربی سوزی داره، حسابی بین کسایی که دنبال کم کردن وزن هستن هوادار پیدا نموده. یا واسه خانم ها، طرز تهیه دمنوش نعناع برای تنبلی تخمدان می تونه در کنار درمان اصلی، با متعادل کردن هورمون ها و کم کردن التهاب ها یاری کننده باشه. خلاصه اینکه این دمنوش، بسته به اینکه با چی درستش کنین، می تونه از یه نوشیدنی ساده روزمره تا یه نسخه گیاهی درمانی متغیر باشه.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه دمنوش نعناع
- برگ های تازه و سبز به خاطر داشتن عطر قوی و طعم ملایم، دمنوش رو خوش بوتر و خوش طعم تر می کنن و نتیجه بهتری میدن.
- شست وشوی کوتاه و ملایم برگ ها در آب خنک باعث میشه گرد و خاکشون بره و عطر طبیعی نعناع حفظ بشه.
- پایین اومدن حرارت آب یکی دو دقیقه بعد از جوش اومدن، هم جلوی تلخی رو می گیره و هم یاری می کنه عطر نعناع بهتر آزاد بشه.
- دم کشیدن دمنوش نعناع بین هفت تا ده دقیقه فرصت خوبی برای آزاد شدن کامل عطر و طعم فراهم می کنه و باعث میشه رنگش هم شفاف بمونه.
- اضافه کردن شیرین کننده بعد از اتمام دم کشیدن باعث میشه خواص و عطر نعناع حفظ بشه و طعم شیرینی با مزه گیاه هماهنگ تر باشه.
- پوشوندن قوری با یه پارچه یا حوله موقع دم کشیدن باعث میشه بخار معطرش حفظ بشه و بوی دمنوش ماندگارتر بمونه.
- استفاده کم و حساب شده از طعم دهنده هایی مثل دارچین یا زنجبیل، تنوع جالبی به مزه میده و رایحه اصلی نعناع رو هم سر جاش نگه می داره.
- برای اینکه دمنوش نعناع عطر خوبی و خاصیت بیشتری داشته باشه، تازه نوشیده میشه و موندن زیاد یا کهنه شدنش معمولاً طعم و کیفیت رو پایین میاره.
فوت و فن های خوشمزه شدن دمنوش نعناع خوش عطر و طعم
چرا دمنوش نعناع تلخ میشه؟
تلخی دمنوش بیشتر وقت ها به خاطر دم کشیدن طولانی تر از حد معمول یا استفاده از آب خیلی داغ ایجاد میشه. وقتی حرارت زیاد یا زمان دم بالا باشه، ترکیبات تلخ داخل برگ ها هم آزاد میشه و طعم ملایم نعناع رو می پوشونه.
آیا درجه جوش آب برای دمنوش نعناع مهمه؟
بله، آب خیلی داغ که همون لحظه قل قل می زنه می تونه بخشی از عطر رو از بین ببره و حتی به طعم تلخ منجر بشه. برترین حالت اینه که یکی یا دو دقیقه بعد از جوش اومدن آب صبر بشه تا دما کمی پایین تر بیاد، ولی هنوز برای دم کردن کافی گرم باشه.
چطور میشه عطر نعناع رو تو دمنوش حفظ کرد؟
عطر بهتر موقعی حفظ میشه که برگ ها تازه باشن، آب دماش مناسب باشه، قوری موقع دم کشیدن پوشیده باشه و دمنوش سریع بعد از دم کشیدن نوشیده بشه. این کارها باعث میشه بوی خوش نعناع تو فنجون بمونه و کم نشه.
منبع: افق کوروش