طرز تهیه نان خامه ای نارنجکی با کرم پاتیسیر
به گزارش وبلاگ 8 شارژ، نان خامه ای نارنجکی یا اکلر یک شیرینی محبوب دوران کودکی همه ماست و به اسم شیرینی نارنجکی آن را می شناسیم. این شیرینی جزء شیرینی های پر کالری است.
سرویس آشپزی - تهیه نان خامه ای نارنجکی یا اکلر بر خلاف باور عموم کار بسیار ساده ای است. نکته قابل توجه در تهیه نان خامه ای با کرم پاتیسیر این است که مانند پخت سایر نان ها، بهتر است از ظرف آبی در محفظه داخل فر به هنگام پخت نان ها بهره ببرید تا نان ها به کیفیت بهتر و نرمی مطلوبی دست پیدا نمایند. در ادامه با روش تهیه کرم پاتیسیر نیز آشنا خواهید شد.
مواد لازم جهت تهیه نان خامه ای نارنجکی
آرد | 140 گرم |
شیر یا آب | 1 پیمانه |
روغن یا کره | 75 گرم |
تخم مرغ | 5-4 عدد |
نمک | 8/1 قاشق چایخوری |
وانیل | 4/1 قاشق چایخوری |
شکر | 1 قاشق غذا خوری |
طرز تهیه نان خامه ای یا اکلر
- فر را با درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- آرد را از الک ریز رد کنید.
- کره یا روغن، شیر، نمک و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید و به محض جوش آمدن از روی حرارت بر دارید. (بافت شیرینی با شیر لطیف تر خواهد بود ولی به جای شیر می توانید از یک پیمانه آب بهره ببرید. در روش سنتی از آب استفاده می گردد.)
- در این مرحله آرد را به یکباره به مواد بالا اضافه کنید و سریع آغاز به هم زدن کنید، سپس آرد را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید و کاملا تفت دهید تا جایی که بوی خامی آرد گرفته گردد.
- خمیر باید به حدی برسد که در وسط قابلمه جمع گردد. اجازه دهید حرارت خمیر پایین آید.
- پس از ولرم شدن خمیر، تخم مرغ ها را یکی یکی به خمیر اضافه کنید و مرتب به هم بزنید.
- در این مرحله وانیل را اضافه کنید.
- خمیر حاصله را درون قیف با سری ساده بریزید. (در صورت تمایل می توانید به روش سنتی از ماسوره شکوفه استفاده نمایید.)
- کف سینی خود را با کاغذ روغنی بپوشانید و با قیف به اندازه دلخواه و در فواصل منظم از مواد شکوفه بزنید. توصیه می گردد برای رسیدن به فرم و کیفیت مطلوب سایز نان ها خیلی عظیم نباشد.
- سینی را داخل فر با حرارت 180درجه سانتی گراد قرار دهید و به مدت 45 دقیقه پخت کنید.
- نان ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا کاملا خنک شوند.
طرز تهیه خامه و پر کردن نان ها
خامه قنادی را که از چند ساعت قبل درون یخچال قرار داده اید و کاملا یخ زدایی شده است به یاری همزن حدود 10 دقیقه (بسته به قدرت همزن و کیفیت خامه) بزنید تا کاملا فرم بگیرد.
را درون قیف با سری مدادی ریخته و درون نان ها را از قسمت تهتانی پر کنید.
پس از آماده شدن، شیرینی ها را به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید و سپس سرو نمایید.
تزیین نان خامه ای یا اکلر
برای تزیین نان خامه ای می توانید از کرم فیل شیر رقیق، کرم پاتیسیر، شکلات سفید ذوب شده و گل های تزیینی با خمیر فوندانت استفاده نمایید.
جهت آشنایی با طرز تهیه خمیر فوندانت خانگی و تزیین کیک با خمیر فوندانت به سایر بخش های آشپزی خبرنگاران مراجعه نمایید.
مواد لازم جهت تهیه کرم پاتیسیر
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
شکر | 50 گرم |
آرد | 30 گرم |
شیر | 1 و 1/4 پیمانه |
وانیل | 1/8 قاشق چایخوری |
کره | 50 گرم |
طرز تهیه کرم پاتیسیر
- ابتدا زرده، شکر و وانیل را به مدت 10 تا 15 دقیقه بزنید تا سفید و کشدار گردد.
- آرد را از الک ریز رد کنید و به آرامی به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید.
- شیر در حال جوش را به آرامی به مواد اضافه کنید و مرتب به هم بزنید. سپس مواد را از صافی رد کنید و مجددا به روی حرارت منتقل نمایید.
- مرتب به هم زدن ادامه دهید تا کرمی صاف و یکدست و نسبتا غلیظ حاصل گردد.
- در این مرحله کره را اضافه کنید. در ساختار اصلی کرم پاتیسیر از کره استفاده می گردد ولی برای تزیین اکلر در صورت تمایل می توانید به جای کره از 2 قاشق غذاخوری خامه شیرین شده قنادی پس از خنک شدن کرم استفاده نمایید.