طرز تهیه شیرینی پنجره ای رنگی مخصوص و آسان
به گزارش وبلاگ 8 شارژ، شیرینی پنجره ای مانند دیگر شیرینی های خانگی عید به علت ماندگاری بالا معمولا برترین گزینه به شمار میرود. افراد این شیرینی خوشمزه را به بافت ترد و پنجره ای بودن ظاهرش می شناسند. خانم ها بیشتر بر این باور هستند که نان پنجره ای، دستور تهیه ای سخت و دشواری دارد که سخت در اشتباه هستند. شما در این مطلب می توانید طرز تهیه شیرینی پنجره ای رنگی را بخوانید و برای جشن های مخصوص تان به آسانی آن را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی پنجره ای رنگی
- آرد سفید 100 گرم
- نشاسته گل 50 گرم
- تخم مرغ شش عدد
- گلاب هشت قاشق غذاخوری
- رنگ خوراکی مجاز رنگ زرد، قرمز، سبز به اندازه لازم
- پودرقند به اندازه لازم
- هل به اندازه لازم
- روغن سرخ کردنی به اندازه لازم
طرز تهیه شیرینی پنجره ای رنگی
1. خمیر شیرینی پنجره ای را آماده کنید
شیرینی پنجره ای مانند کیک یزدی، از خوشمزه ترین شیرینی های یزد محسوب می شود که هر ایرانی باید دستور تهیه آن را بداند. در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای رنگی برای تهیه خمیر احتیاج است که نشاسته و گلاب را داخل کاسه بریزید و هم بزنید تا نشاسته به خوبی حل شود. در ادامه تهیه خمیر شیرینی، تخم مرغ ها را در کاسه ای جداگانه بشکنید. آن ها را آنقدر هم بزنید تا از لختگی درآیند. حال تخم مرغ های زده شده را به مخلوط نشاسته و گلاب اضافه کنید. آن ها را هم خوب مخلوط کنید و به سراغ مرحله بعدی بروید.
2. آرد را به مخلوط اضافه کنید
شما در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای رنگی باید اندازه آرد گفته شده را دو تا سه بار الک کنید. آرد الک شده را در چند مرحله به مخلوط اضافه کنید. مواد را آن قدر هم بزنید تا یک دست شده و گلوله ای از آرد داخل آن باقی نماند. با یک دست شدن مخلوط، نوبت به اضافه کردن رنگ های ژله ای خوراکی می رسد. در این مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای باید سه کاسه میانه انتخاب کنید. خمیر را به سه قسمت مساوی در کاسه ها بریزید. دو قطره از رنگ خوراکی داخل کاسه ها ریخته و هم بزنید. شما در این مرحله باید دقت داشته باشید که بیشتر از یک یا دو قطره رنگ خوراکی نریزید چراکه شیرینی تان تیره رنگ می شود.
3. خمیرهای رنگی را آماده کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای رنگی باید یک کاسه بزرگتر انتخاب کنید. حال با یاری شخصی دیگر به آرامی خمیرهای رنگی را از اطراف داخل کاسه بریزید. در این مرحله سرعت ریختن خمیرها باید یکسان باشد تا از هر سه رنگ به صورت مساوی داخل کاسه داشته باشید. در آخر مراقب تکان خوردن کاسه خمیر رنگی باشید تا رنگ ها با یکدیگر قاتی نشوند. پیشنهاد ما به شما قرار دادن کاسه بزرگتر کنار حرارت و دست تان است تا رنگ ها با یکدیگر مخلوط نشوند.
4. شیرینی را قالب بزنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای رنگی یک تابه مناسب را تا نصفه روغن بریزید و روی حرات بگذارید. با داغ شدن روغن، قالب را درون آن بگذارید تا کمی داغ شود. قالب شیرینی پنجره ای نباید خیلی داغ یا خیلی سرد باشد چراکه خمیر به آن می چسبد. در ادامه قالب را در مرکز تلاقی رنگ ها فرو ببرید. قالب را تا دیواره داخل خمیر فرو ببرید. آن را داخل روغن ببرید به نحوی که قالب کف تابه قرار بگیرد اما نباید آن را خیلی فشار دهید. بعد از گذشت چند ثانیه، شیرینی از قالب جدا می شود. پشت و روی آن را در روغن برای یک تا دو دقیقه سرخ کنید. شیرینی تان بعد از سرخ شدن باید از حالت نرمی بیرون بیاید.
5. شیرینی پنجره ای را تزئین کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای رنگی ، شیرینی های سرخ شده را از تابه بیرون بیاورید. آن ها را به صورت وارونه روی کاغذ روغنی یا آب کش قرار دهید تا روغن اضافه شیرینی ها گرفته می شود. در طرز تهیه شیرینی پنجره ای رنگی بر خلاف دیگر دستورها خمیر را قبل از قالب زدن هم نزنید چراکه رنگ ها قاتی می شوند. در نهایت پودر قند و پودر هل را با یکدیگر ترکیب کنید و روی شیرینی هایتان بپاشید و با چند عدد گل سرخ خشک شده در ظرف سروتان تزئین کنید. پیشنهاد ما به شما درست کردن شیرینی بهشتی کنار دیگر شیرینی های عیدتان است.
نکات تکمیلی پخت شیرینی پنجره ای رنگی
شیرینی پنجره ای که سابقه آن به کشور نروژ برمی شود برای اولین بار در شهر یزد درست و دستور آن به دیگر شهرها پخش شد شیرینی پنجره ای مانند دستور تهیه کیک اسفنجی با شیر و کیک اسفنجی با ماست، آن را هم می توان با یکی از آن ها درست کرد. نکات گفته شده در ادامه هم غافل نشوید.
قالب شیرینی پنجره ای
سرعت عمل در ریختن خمیرهای مساوی از هر سه رنگ در کاسه، فرو بردن صحیح قالب در مرکز کاسه و آغشته کردن کامل دیواره به مایه شیرینی مهم ترین نکاتی هستند که در قالب زدن باید آن دقت داشته باشید. نکته آخر آن که خمیر باید کامل به دیوارها آغشته شود چراکه اگر تنها به سطح رویی آن برسد، شیرینی به سختی از آن در روغن جدا می شود. در کنار این شیرینی خوشمزه بزدی از قطاب یزدی هم غافل نشوید.
استفاده از قالب
قالبی که در دستور تهیه شیرینی پنجره ای استفاده می کنید حتما این نکته را در نظر داشته باشید که قالب باید در روغن شناور باشد. قالب پنجره ای تان را هربار قبل از فرو کردن در مایه، آن را چرب و داغ کنید تا ببه راحتی قالب و جدا شود.
نگه داری شیرینی پنجره ای
شما با هر دستوری که شیرینی پنجره ای را درست می کنید آن را تا دو ماه به راحتی می توانید در محیط خشک و خنک نگه دارید به شرط آن که شیرینی ها را در یک ظرف بزرگ و عمیق نگه دارید. شیرینی ها بسیار ترد هستیند پس مراقب باشید که در ظرف تحت فشار قرار نگیرند تا خرد شوند.
مایه شیرینی پنجره ای رنگی
شما در دستور تهیه شیرینی پنجره ای رنگی باید مراقب باشید تا مخلوط چند رنگ تان با یکدیگر قاتی نشوند چراکه ظاهر بدی به شیرینی مخصوص تان می دهد. برترین کار آن است که مواد را در ظرف اصلی بسیار کم بریزید و هربار آن را تکرار کنید تا مایه شیرینی تمام شود به این خاطرکه مایه قابل مخلوط کردن نیست و ته نشین می شود. پیشنهاد ما به شما درست کردن شیرینی نخودچی برای میهمانی و جشن هایتان است.
عدم جدایی شیرینی پنجره ای از قالب
مهم ترین علت جدا نشدن خمیر از قالب، نگه داری قالب برای مدت طولانی در روغن و پخت مایه شیرینی در آن است. شما باید یک لحظه قالب داغ را داخل مایه بزنید و سریع آن را داخل روغن ببرید تا به راحتی جدا شود. شیرینی نارگیلی هم از دیگر شیرینی های آسان است که نباید از آن غافل شوید.
منبع: کتاب کاله