طرز تهیه مربای بالنگ بدون تلخی، به شکل گل رز
به گزارش وبلاگ 8 شارژ، در طرز تهیه مربای بالنگ به روش سنتی، احتیاج به میزان مساوی بالنگ و شکر دارید. همچنین نصف این مقدار هم آب ضروری است. اما مهمترین نکته در تهیه مربای بالنگ، روش تلخی دریافت بالنگ هاست.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - مربا بالنگ خواص بی نظیری دارد و خوردن این مربا به افرادی که مسائل گوارشی و نفخ دارند، بسیار توصیه شده است. بالنگ میوه ای پرخاصیت است که بومی استان فارس بوده و پوست آن برای تهیه مربا استفاده می گردد. در این مطلب بهترین طرز تهیه مربای بالنگ را برایتان آورده ایم تا بدون تلخی و استفاده از آهک این مربای عالی را تهیه کنید.
طرز تهیه مربای بالنگ به شکل گل رز
در تهیه این مربای خانگی بسیار خوشمزه، نسبت بالنگ و شکر 1 به 1 است و میزان آب مورد احتیاج، نصف آن. این فرمول را به یاد داشته باشید.
مواد لازم | |
بالنگ | 1 کیلو |
شکر | 1 کیلو |
آب | نیم لیتر |
دم نموده زعفران (در صورت دلخواه) | 2-3 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه مربای بالنگ بسیار خوشمزه
- برای تهیه مربای بالنگ به شکل گل رز، بالنگ را با چاقو از وسط نصف نموده و قسمت میانی بالنگ را خارج می کنیم.
- حالا با یک چاقوی تیز به صورت نواری و نازک آغاز به برش دادن بالنگ می کنیم.
- سپس از یک سمت، برش های نواری را می پیچیم و در سرانجام با خلال دندان فیکس می کنیم؛ میزان بزرگی و کوچکی گل ها دست خودتان است؛ قسمت های ته بالنگ که دیگر نواری برش نمی خورد را هم می توانید به شکل برگ برش داده و و همراه گل ها بپزید و در موقع سرو کنار گل ها قرار دهید.
- وقتی گل ها آماده شد، آنها را در داخل ظرفی با آب سرد، به مدت 2 ساعت خیس می کنیم.
- سپس گل ها را آبکش نموده و درون قابلمه می ریزیم؛ داخل قابلمه را نیز آب ریخته تا جایی که روی گل ها را آب بپوشاند.
- قابلمه را روی حرارت گذاشته و حرارت را زیاد نموده تا آب به جوش آید؛ وقتی آغاز به جوشیدن کرد، 3 الی 4 دقیقه زمان می دهیم. (بسته به اندازه گل ها) و سپس گل ها را آبکش نموده و 3 بار این کار را تکرار می کنیم؛ بعد از سومین بار، گل ها را داخل ظرفی با آب سرد خیس نموده و اجازه می دهیم 4 ساعت در آب سرد بمانند و هر یک ساعت آبشان را تعویض می کنیم.
- در آخر گل ها را آبکش نموده و به سراغ آماده سازی شیره مربای بالنگ می رویم:
- شکر و آب را مخلوط نموده و روی حرارت بالا قرار می دهیم تا شکر حل شده و آغاز به جوشیدن کند.
- سپس حرارت را کم نموده و اجازه می دهیم مواد کمی بجوشد تا به قوام نسبی برسد.
- حالا گل ها را به شیره اضافه نموده و اجازه می دهیم 1 ساعت با حرارت کم بجوشد تا هم به قوام آید و هم گل های بالنگ کاملا پخته شوند.
- در آخر عصاره قسمت میانی بالنگ (میوه آن) را می گیریم و از صافی رد نموده و به مربا اضافه می کنیم؛ حدودا 3 قاشق غذاخوری.
- حالا حرارت را خاموش نموده و اجازه می دهیم مربا خنک گردد.
- وقتی مربای بالنگ سرد شد، خلال دندان ها را از گل ها خارج نموده و آنها را داخل ظرف مورد نظر می چینیم و شهد را روی آن می ریزیم.
نکات طلایی در طرز تهیه مربای بالنگ تازه خانگی
- در این مربا از عصاره بالنگ به جای آبلیمو استفاده کردیم تا هم مربا شکرک نزند و هم اینکه طعم و عطر بهتری به مربا بدهد.
- این مربا به اندازه کافی طعم و عطر قوی دارد، اما اگر دوست داشتید زعفران به آن اضافه کنید، همزمان با گل ها، دم نموده زعفران را به شهد مربا اضافه کنید.
- مربای بالنگ را درون شیشه های خشک و تمیز ریخته، درب آن را محکم ببنید و در جای خنگ نگهداری کنید.
سخن آخر
امیدواریم از این دستور استفاده نموده و تجربیات و نظرات خود را در پایین همین مطلب برای ما و سایر دوستانتان در خبرنگاران به اشتراک بگذارید. آیا تا به حال مربای بالنگ تهیه نموده اید؟ اهل کدام شهر هستید؟ نکات طلایی شما در تهیه این مربا چیست؟
پیشنهاد می کنیم با خواص بالنگ و روغن بالنگ در خبرنگاران آشنا شوید تا به خواص مربای بالنگ نیز بیشتر پی ببرید.
منبع: setare.com