رونمایی از کامل&zwnjترین نقشه&zwnj&zwnjی آسمان که شامل یک&zwnjمیلیون کهکشان جدید می گردد

به گزارش وبلاگ 8 شارژ، ستاره شناسان در تلاشی جدید پیروز شدند دقیق ترین و کامل ترین نقشه از آسمان شب را با استفاده از امواج رادیویی تهیه نمایند. این نقشه در کمتر از دَه روز تهیه شد و از این نظر رکوردی بی سابقه به شمار می رود.

رونمایی از کامل&zwnjترین نقشه&zwnj&zwnjی آسمان که شامل یک&zwnjمیلیون کهکشان جدید می گردد

به گزارش خبرنگاران به نقل از زومیت، ستاره شناسان در دقیق ترین رصد از جنوبی ترین بخش آسمان، نقشه ای از یک میلیون کهکشان ناشناس و جدید را با استفاده از امواج رادیویی تهیه کردند. دانشمندان از تلسکوپ رادیویی ASKAP برای تهیه نقشه پیوسته RACS بهره بردند. با اینکه برای تکمیل نقشه برداری های قبلی سال ها زمان لازم بود، نقشه RACS در کمتر از دو هفته آماده شد و رکوردی بی سابقه از خود به جای گذاشت. داده ها تصاویری با پنج برابر حساسیت و دو برابر دقت درمقایسه با تصاویر گذشته ارائه کردند.

نجوم رادیویی چیست؟

در نجوم مدرن، از انواع طول موج ها استفاده می شود. اغلب اجرام موجود در دنیا، ازجمله انسان ها پرتوهای رادیویی را در طیفی گسترده به نام طیف الکترومغناطیسی منتشر می نمایند. این طیف نور مرئی و نامرئی مثل پرتوهای ایکس، نور فرابنفش، نور مادون قرمز و امواج رادیویی را شامل می شود. برای درک دنیا، طیف کامل الکترومغناطیسی را به شکل طول موجی حامل اطلاعات متفاوت باید ببینیم.

امواج رادیویی طولانی ترین طول موج را در میان تمام امواج نوری دارند. این امواج امکان آنالیز پرتشعشع ترین مناطق دنیا مثل ابرهای سرد گاز و غبار تا سیاهچاله های غول آسا را می دهند.طول موج های بلند به راحتی از میان گاز و غبار و جو عبور می نمایند اما برای دریافت آن ها احتیاج به آنتن های بزرگ است. فضاهای باز استرالیا محیطی بی نقص برای ساخت تلسکوپ های رادیویی بزرگ هستند. از نیم کره جنوبی زمین می توان تماشایی ترین نماها از مرکز راه شیری را رصد کرد. ستاره شناسان بومی صدها سال از این مزیت استفاده کردند.

نوآوری ستاره ای

نجوم رادیویی زمینه ی پژوهشی نسبتا جدیدی است که قدمت آن به دهه 1930 بازمی شود. اولین نقشه رادیویی دقیق سی سانتی متری از آسمان جنوبی، نقشه آسمان مولونگو از دانشگاه سیدنی بود. این نقشه که در سال 2006 تکمیل شد، تقریبا پس از یک دهه 25 درصد از کل آسمان را پوشش داد و داده های نهایی را فراوری کرد.

تیم بخش علوم فضایی و نجوم CSIRO با نقشه برداری از 83 درصد آسمان، تنها در دَه روز رکوردهای قبلی را شکستند. در نقشه RACS، نزدیک به 903 تصویر فراوری شد که زمان نوردهی لازم برای هرکدام 15 دقیقه بود. سپس، این تصاویر برای پوشش کل یک ناحیه با یکدیگر ترکیب شدند.

تصویر پانارومای به دست آمده از آسمان رادیویی به شکل شگفت انگیزی برای تمام افرادی آشنا است که به آسمان شب نگاه می نمایند؛ اما در این تصویر تمام نقاط روشن کهکشان هایی کامل هستند، نه ستاره های واحد. ستاره شناسان با کار روی این مجموعه پیروز شدند تقریبا سه میلیون کهکشان را شناسایی نمایند؛ درحالی که در نقشه آسمان مولونگلو، 260 هزار کهکشان را کشف نموده بودند.

قنطورس بزرگ. کهکشانی بیضی شکل که در نقشه RACS ثبت شده است. گرچه این کهکشان بیش از دَه میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد، ازجمله کهکشان های رادیویی نزدیک زمین است. می توانید تراکم آن را براساس رنگ های مختلف ببینید

چرا به نقشه برداری از آسمان احتیاج داریم؟

می دانیم نقشه های روی زمین از اهمیت زیادی برخوردار هستند و اطلاعات مهمی درباره زمین فراهم می نمایند که برای مدیریت زمین ضروری هستند. به طور مشابه، نقشه های آسمان هم زمینه مهمی برای پژوهش های آماری ستاره شناسان هستند. آن ها می توانند اطلاعاتی درباره رفتار کهکشان ها، ازجمله بود یا نبود آن ها در خوشه های همراه یا انحراف آن ها در فضا فراهم نمایند.

توانایی تهیه نقشه ای کامل از آسمان آن هم در کمتر از دو هفته، فرصت های جدیدی برای پژوهش آسمان شب فراهم کرد. برای مثال، داده های کمی درباره تغییرات رادیویی آسمان در بازه های زمانی روزانه یا ماهانه وجود دارد؛ اما حالا به لطف کاتالوگ RACS و آنالیز سه میلیون کهکشان می توان تغییرات را ردیابی کرد.

همچنین، تعدادی از پرسش های بی پاسخ بزرگ در زمینه نجوم به چگونگی شکل گیری کهکشان های بیضوی یا مارپیچی یا نامنظم بازمی شود. براساس نظریه ای محبوب، کهکشان های بزرگ ازطریق ادغام کهکشان های کوچک تر به وجود می آیند؛ اما تطبیق جزئیات این فرایند با شبیه سازی ها سخت است. درک بیش از 13 میلیارد تاریخچه کیهانی مستلزم وجود تلسکوپی است که بتواند فواصل وسیع را رصد کند و نقشه ای دقیق از آنچه می یابد، ارائه دهد.

فناوری پیشرفته در خدمت اهداف جدید

نقشه RACS پیشرفت شگفت انگیزی است که به لطف جهش های بزرگ در فناوری فضایی میسر شد. تلسکوپ رادیویی ASKAP که فوریه سال گذشته کار عملیاتی اش را شروع کرد، با هدف افزایش سرعت طراحی شد. مهندسان CSIRO گیرنده های نوآورانه رادیویی به نام تغذیه آرایه فازی و پردازنده های پرسرعت سیگنال دیجیتالی مخصوص ASKAP را توسعه دادند. این فناوری ها میدان دید وسیع و سرعت چشمگیر نقشه برداری را برای ASKAP به ارمغان آوردند.

انتظار می رود ASKAP در سال های آینده نقشه های دقیق تری از باندهای طول موجی متفاوت تهیه کند. درحال حاضر، کاتالوگ نقشه RACS دانش ستاره شناسان از نجوم رادیویی را بهبود خواهد بخشید و به یکی از منابع اصلی پژوهشگران سراسر دنیا تبدیل خواهد شد.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 15 دی 1399 بروزرسانی: 15 دی 1399 گردآورنده: 8sharj.ir شناسه مطلب: 747

به "رونمایی از کامل&zwnjترین نقشه&zwnj&zwnjی آسمان که شامل یک&zwnjمیلیون کهکشان جدید می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رونمایی از کامل&zwnjترین نقشه&zwnj&zwnjی آسمان که شامل یک&zwnjمیلیون کهکشان جدید می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید