استرس باعث بروز این سرطان مردانه می شود

به گزارش وبلاگ 8 شارژ، باشگاه خبرنگاران/ حمید خاکباز دکترای روانشناسی و مشاوره گفت: پژوهش های مختلفی در رابطه با میزان استرس و رشد سرطان های مختلف در سال های اخیر اجرا شده است. در واقع استرس بخشی از واکنش طبیعی نسبت به یک تهدید ادراک شده محسوب می شود و به طور کلی این امر مخرب نیست. پژوهش ها حاکی از آن است که استرس، مردم را به سمت اهداف و کار های مورد علاقه شان سوق می دهد؛ همچنین به افراد در جلوگیری از موقعیت های بسیار خطرناک، کمک می کند. اما در مقابل، استرس بیش از حد می تواند تاثیر منفی بر روی سلامت جسمی و روانشناختی افراد داشته باشد.

استرس باعث بروز این سرطان مردانه می شود

از پروفایل اینستاگرام behrouz azand دیدن نمایید.

او اضافه کرد: افراد با دو نوع استرس رو به رو هستند؛ استرس حاد و استرس مزمن که ممکن است تمام افراد در طول زندگی تجربه کنند. استرس حاد به طور معمول کوتاه مدت است و شرایط خاصی را ایجاد می کند. به عنوان مثال استرس های مربوط به رانندگی، بحث با خانواده، دیر رسیدن به محل کار، امتحان درسی و کنکور در بخش حاد قرار می گیرند. از جمله علائم استرس حاد می توان به افزایش ضربان قلب، تعریق، تنفس سریع و برانگیختگی جسمی اشاره کرد.

عوامل موثر در ایجاد استرس مزمن

خاکباز ادامه داد: استرس مزمن زمانی اتفاق خواهد افتاد که پاسخ ما برای مدت طولانی فعال باشد. به عنوان مثال مراقبت زیاد از فرد بیمار در خانه، زندگی در خانواده ناسازگار، نفرت نسبت به شغل و مسائل پی درپی مالی مربوط به استرس مزمن می شوند. در واقع استرس مزمن آثار طولانی مدت بر سلامت جسم و روان ما دارد و منجر به مسائل متعدد مانند بیماری قلبی، افسردگی، افزایش یا کاهش وزن، ضعف سیستم ایمنی، اختلال در خواب و مسائل گوارشی می شود.

این روانشناس گفت: فعال شدن مداوم پاسخ به استرس و قرار دریافت متعدد در معرض هورمون های استرسی، می تواند باعث رشد و گسترش تومور های سرطانی شود. در مقابل سیستم ایمنی می تواند سلول های سرطانی را پیدا و نابود کند؛ اما نکته مهم این است که ضعف سیستم ایمنی در پی استرس مزمن باعث پاسخ های التهابی و در نهایت ایجاد سرطان در بدن می شود. استرس مزمن باعث می شود افراد به سمت راهکارهای ناسالم مانند مصرف سیگار، الکل و رفتار های پرخطر حرکت کنند. در واقع موارد ذکر شده ریسک ابتلا به سرطان را افزایش می دهند. یک پژوهش در سال 2017 انجام شد که بر اساس آن میزان استرس شغلی طولانی مدت با احتمال ابتلا به سرطان پروستات در مردان مورد بررسی قرار گرفت و ارتباط مستقیم استرس طولانی مدت با سرطان پروستات تعیین شد. در واقع استرس ادراک شده در محل کار با ریسک بالاتری از احتمال سرطان همراه می شود.

نقش استرس در ایجاد سرطان پروستات

او شرح داد: اگر چه موضوع استرس و ابتلا به سرطان پروستات به طور دقیق تعیین نیست؛ اما شواهد پژوهشی نشان می دهد که استرس با سرعت بخشیدن به رشد تومور می تواند تاثیری زیادی در ایجاد سرطان داشته باشد. بیان این نکته ضروری است که در هر صورت استرس بر روی سلامت جسم و روان افراد تاثیر می گذارد و بیماری های گوناگون را در پی خواهد داشت.

خاکباز در سرانجام یادآور شد: البته استرس تنها یکی از عوامل گوناگون در ایجاد سرطان محسوب می شود و به طور قطعی موضوع ابتلا به سرطان به دلیل استرس مورد تایید نیست و پژوهش های مختلف برای نتیجه این نکته در حال انجام است. توصیه می کنیم اگر افراد در معرض استرس مزمن و طولانی قرار دارند، حتما از روانشناس برای حل این موضوع و پیشگیری از انواع بیماری ها کمک بگیرند.

منبع: همگردی
انتشار: 11 مرداد 1399 بروزرسانی: 21 دی 1400 گردآورنده: 8sharj.ir شناسه مطلب: 419

به "استرس باعث بروز این سرطان مردانه می شود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استرس باعث بروز این سرطان مردانه می شود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید