ویتامین دی عوامل عفونی را در بدن تضعیف می نماید

به گزارش وبلاگ 8 شارژ، کارشناس ارشد تغذیه با تاکید بر اهمیت رژیم غذایی صحیح در پیشگیری و مقابله با کرونا گفت: ویتامین دی به عنوان یکی از ویتامین های محلول در چربی، سبب فراوری پروتئینی در بدن خواهد شد که عوامل عفونی نظیر باکتری ها و ویروس ها را تضعیف می نماید.

ویتامین دی عوامل عفونی را در بدن تضعیف می نماید

به گزارش خبرنگاران، دیبا طباطبایی روز آدینه در مصاحبه با ایرنا اضافه نمود: تقویت سیستم ایمنی بدن به وسیله رعایت یک رژیم غذایی صحیح، ورزش، کنترل استرس و خواب کافی نقشی اساسی در پیشگیری، کنترل و همچنین مقابله با کرونا ایفا می نماید.

وی ادامه داد: این بیماری به عنوان یک بیماری عفونی از خانواده کروناویروس که عمدتا سبب بروز مسائل تنفسی می گردد، با علائم بالینی خستگی، تب، سرفه، تنگی نفس و گلودرد همراه بوده و اشخاص مسن، بیماران قلبی، دیابتی، مبتلا به مسائل تنفسی و سرطان را بیش از دیگران درگیر خواهد نمود.

طباطبایی اضافه نمود: براین اساس، رعایت یک رژیم غذایی صحیح و تقویت سیستم ایمنی بدن در پیشگیری از بیماری و یاری به درمان این جمعیت نیز (در صورت ابتلا به کرونا) نقش مهمی ایفا می نماید.

ویتامین سی و فعال سازی لنفوسیت ها (سلول های ایمنی بدن)

وی توضیح داد: به عنوان مثال، ویتامین سی از جمله ویتامین های محلول در آب است که منجر به افزایش میزان آنتی بادی در بدن شده و می تواند با فعال سازی لنفوسیت ها (گلبول های سفید خون به عنوان سلول های ایمنی بدن) گردد.

وی اضافه نمود: این امر باعث فراوری پروتکتین توسط سیستم ایمنی بدن می گردد و بر این اساس، بدن در مواجهه با عوامل بیگانه مانند باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و... آمادگی یافته و این عوامل را حذف می نماید.

این کارشناس تغذیه اظهار داشت: مطالعات نیز نشان می دهد، سطح بالای این ویتامین (دوز 200 میلی گرم) می تواند دوره این بیماری را کوتاه کند. از منابع غذایی این ویتامین نیز می توان به مرکبات، توت فرنگی، بروکلی، گوجه فرنگی، انبه، گل کلم، سیب زمینی، کیوی و فلفل سبز اشاره نمود.

ویتامین ای و ارتقای کارکرد سیستم ایمنی بدن

طباطبایی ادامه داد: بتاکاروتن ها نیز به عنوان پیش ساز ویتامین A در بدن به این ویتامین تبدیل شده و سبب افزایش کارکرد سیستم ایمنی می شوند. این ویتامین همراه با آنتی بادی بدن با عوامل بیگانه مقابله نموده و موجب نابودی این عوامل می شوند.

وی اضافه نمود: از منابع غذایی بسیار خوب بتاکاروتن می توان به سیب زمینی شیرین، هویج، بروکلی، انبه، زردآلو و گرمک از منابع اصلی بتاکاروتن ها اشاره نمود که در بدن به ویتامین ای بدل می شوند.

طباطبایی همچنین با اشاره به ضرورت مصرف ویتامین دی در این ایام بیان نمود: ویتامین دی به عنوان یکی از ویتامین های محلول در چربی سبب فراوری پروتئینی در بدن خواهد شد که عوامل عفونی نظیر باکتری ها و ویروس ها را تضعیف نموده و از بین می برد.

این کارشناس تغذیه فعال سازی گلبول های سفید (سلول های ایمنی بدن) را نیز از وظایف این ویتامین در بدن عنوان و اظهار کرد: ویتامین دی از گسترش باکتری ها و ویروس ها در بدن نیز جلوگیری می نماید، اما جهت دریافت مکمل ویتامین دی باید آزمایش خون داده گردد و در صورت احتیاج به مصرف، با مشاوره از متخصصان تغذیه دوز ویتامین مورد احتیاج تجویز گردد.

مصرف خودسرانه مکمل ها و عوارض جبران ناپذیر مسمومیت

وی تاکید نمود: مصرف بیش از حد این ویتامین می تواند منجر به مسمومیت در بدن شده و گاه عوارض جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. بنابراین باید از مصرف خودسرانه این ویتامین جلوگیری و در صورت احتیاج با توصیه کارشناسان تغذیه استفاده گردد.

به گفته طباطبایی، ماهی های چرب شامل سالمون و ساردین، تخم مرغ، شیرهای غنی شده با ویتامین دی، محصولات لبنی غنی شده، قارچ و پنیر توفو (پنیر تهیه شده از شیر سویا) از مهمترین منابغ غذایی این ویتامین محسوب می گردد.

ضرورت مصرف روی در دوران شیوع کرونا

این رژیم درمانگر ادامه داد: براساس بعضی از مطالعات، روی نیز باعث رشد سلول های ایمنی شده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید. همچنین شماری از آزمایشات نشان می دهد مصرف روی می تواند کوتاه شدن دوره بیماری را به دنبال داشته باشد. حبوبات، خوراک عدسی، توفو، غلات فرآوری شده، مغزدانه ها، گوشت ماکیان و ماست از منابع غذایی مهم جهت تامین روی به شمار می فرایند.

طباطبایی اظهار داشت: پروتئین ها نیز به عنوان مهمترین درشت مغذی ها، پایه اصلی واحدهای سازنده سیستم ایمنی بدن و آنتی بادی ها، نقشی حیاتی در عملکرد سیستم ایمنی خواهند داشت. این پروتئین ها شامل منابع حیوانی و گیاهی بوده که به وفور در ماهی، ماکیان، شیر، ماست، تخم مرغ، پنیر، مغزدانه ها و حبوبات یافت می شوند.

ترکیب پره بیوتیک ها باعث رشد باکتری های مفید روده عظیم می شوند

این کارشناس ارشد تغذیه در ادامه با اشاره به اهمیت مصرف پره بیوتیک ها به منظور رشد باکتری های مفید روده عظیم گفت: پره بیوتیک ها نیز باعث رشد باکتری های مفید روده عظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. در واقع پروبیوتیک ها از جمله باکتری های مفید بدن بوده که رشد باکتری های مضر در دستگاه گوارش را محدود می نمایند و می توانند باعث یاری به سلامت میکروبیوم ها و در نهایت افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن شوند.

وی اضافه نمود: از منابع غذایی پروبیوتیک ها می توان به محصولات لبنی تخمیری مانند ماست و کفیر اشاره نمود. غلات کامل، موز، پیاز، سیر، آرتیشو و لوبیا هم از جمله منابع غذایی پره بیوتیک ها محسوب می شوند.

طباطبایی همچنین یادآور شد: در این دوران مصرف مایعات نیز ضروری و میوه جات، سبزیجات و سوپ های رژیمی می توانند نقش مهمی در جلوگیری از کم آبی بدن ایفا نمایند؛ که در دوران بیماری هم توسط متخصصان توصیه می شوند.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 21 خرداد 1400 بروزرسانی: 21 خرداد 1400 گردآورنده: 8sharj.ir شناسه مطلب: 1034

به "ویتامین دی عوامل عفونی را در بدن تضعیف می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ویتامین دی عوامل عفونی را در بدن تضعیف می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید