معرفی آلبالو و خواص درمانی آن
به گزارش وبلاگ 8 شارژ، درختی است به ارتفاع حدود 7 متر با شاخه های جوان و سبز رنگ، برگ های آن سبز، بیضوی، پهن، دندانه دارِ اره ای و نوک تیز و گل های آن چتری و دمگل دار می باشند. میوه اش شفت، کروی شکل، قهوه ای تیره یا قرمز
نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی:
Cerasus vulgaris Miller، نام فرانسه Mahaleb و نام انگلیسی آن red cherry می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، آلبالو، آلوبالو، حب الملوک، قراصیای ترش و جراسیا نامیده شده است.تیره گیاه:
گل سرخ Rosaceaeنوع گیاه:
درختتعیینات ظاهری:
درختی است به ارتفاع حدود 7 متر با شاخه های جوان و سبز رنگ، برگ های آن سبز، بیضوی، پهن، دندانه دارِ اره ای و نوک تیز و گل های آن چتری و دمگل دار می باشند. میوه اش شفت، کروی شکل، قهوه ای تیره یا قرمز کم رنگ یا سرخ تیره مایل به سیاه، گوشتدار و آبدار، طعم آن کمی ترش و کمی شیرین، قطر تقریبی میوه یک تا یک و نیم سانتی متر و داخل میوه یک هسته تخم مرغی شکل مایل به گرد وجود دارد.طبیعت میوه:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت میوه رسیده گرم و تر است.رویش جغرافیایی:
در اغلب نواحی معتدل کشورها خصوصاً کشورهای اروپایی، آسیایی، آمریکا و در ایران بیشتر در جنگل های ارسباران و استان های اصفهان، لرستان، کردستان، چهارمحال بختیاری، همدان و البرز انتشار داشته و به صورت پرورشی هم کاشته می گردد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در
میوه:اسید سیانیدریک، ویتامین های A, B, C, D، منگنز، کبالت، روی، فسفر، پتاسیم، سدیم، مهمیم و کلسیم در آن تشخیص داده شده است.
بخش مورد استفاده:
میوه و هستهنحوه مصرف:
میوه رسیده مصرف خوراکی داشته و در صنایع غذایی هم کاربرد دارد. در طب سنتی هسته آلبالو به صورت دم نموده یا جوشانده کاربرد دارد.خواص درمانی میوه:
رفع کننده خشونت صدا و خارج کننده سنگ کلیه و مثانه، تقویت کننده اعصاب و تصفیه کننده خون، جلوگیری کننده از پیری زودرس و افزاینده نطفه در مردان، پاک کننده مجاری ادراری و مقوی معده و کبد، تنظیم کننده قاعدگی و بازکننده عروق، رقیق کننده خون و روشن کننده پوست، بندآورنده اسهال و ضد تب، کاهنده فشار خون و ادرارآور، صفرابر و ضد عفونی کننده دستگاه گوارشی می باشد. ضمناً برای ناراحتی های کبد، ورم های مزمن معده و روده، سوزش مجاری ادراری، دیابت، آشفتگی های درون معده، نقرس و دردهای روماتیسمی هم مفید است.تذکّر:
مصرف آلبالو برای اشخاص سرد مزاج و افرادی که به ورم و زخم روده دچار می باشند مضر است.هسته آلبالو
تعیینات ظاهری:
داخل میوه آلبالو یک هسته تخم مرغی شکل مایل به گرد و صاف وجود دارد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در آن:
اسید سیانیدریک و غیره در آن تعیین شده است.نحوه مصرف:
فقط با دستور پزشکخواص درمانی:
تنظیم کننده قاعدگی و التیام بخش سوزش مجاری ادراری، خرد کننده سنگ های کلیه و مثانه و آرام بخش می باشد. ضمناً برای اسهال و درد و ناراحتی های معده بخصوص در اطفال هم مفید است.تذکّر:
مغز هسته آلبالو سمّی است و فقط باید با نظر پزشک تجویز گردد.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
انتشار: 8 آبان 1400
بروزرسانی: 8 آبان 1400
گردآورنده: 8sharj.ir
شناسه مطلب: 1229
به "معرفی آلبالو و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی آلبالو و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید