طرز تهیه ژله بستنی و انواع آن؛ دسری آسان و لذیذ
به گزارش وبلاگ 8 شارژ، با طرز تهیه ژله بستنی، یکی از دسرهای مشهور و انواع آن آشنا شوید تا یک دسر زیبا و خوشمزه برای مهمانی هایتان درست کنید.
ژله بستنی، دسری بسیار خوش طعم و لذیذ است که با پودر ژله، آب جوش و بستنی درست می شود. این دسر به آسانی و در زمانی کوتاه درست می شود و شما می توانید در تهیه آن، خلاقیت زیادی به خرج دهید. ژله بستنی، کیک ژله ای، ژله خرده شیشه و ژله رولی از انواع دسرهایی هستند که می توان با ژله درست کرد. با خبرنگاران همراه باشید تا طرز تهیه ژله بستنی مرحله به مرحله را بیاموزید و با انواع خوشمزه آن آشنا شوید.
هرآنچه باید درباره ژله بستنی بدانید:
- طرز تهیه ژله بستنی ساده
- طرز تهیه ژله بستنی رولی
- طرز تهیه ژله بستنی خرده شیشه
- طرز تهیه ژله بستنی چند لایه
- طرز تهیه ژله بستنی لیوانی
- طرز تهیه ژله بستنی موزی
- طرز تهیه ژله بستنی کاکائویی
- طرز تهیه ژله بستنی توت فرنگی
- طرز تهیه ژله بستنی دورنگ
- تاریخچه ژله
- فواید ژله
- مضرات ژله بستنی
- طعم ژله بستنی
طرز تهیه ژله بستنی ساده
مواد لازم برای 4 نفر
- یک بسته پودر ژله دلخواه
- یک پیمانه آب جوش
- نصف پیمانه بستنی وانیلی
طرز تهیه
مرحله اول (آماده سازی بستنی):
در ابتدا بستنی را در دمای محیط قرار دهید تا به مرور نرم شده و از حالت یخ زده خارج شود.
مرحله دوم (آماده سازی ژله):
پودر ژله دلخواه خود را در یک کاسه بریزید و به آن آب جوش را اضافه کنید. کاسه را روی بخار کتری یا یک قابلمه حاوی آب در حال جوش قرار دهید و مرتب پودر ژله و آب جوش را هم بزنید تا پودر ژله به طور کامل حل شود.
مرحله سوم:
پس از حل شدن کامل پودر ژله در آب، کاسه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا دمای آن به دمای محیط برسد.
مرحله چهارم:
پس از خنک شدن ژله و نرم شدن بستنی، آن ها را با هم مخلوط کنید و در قالب موردنظر بریزید. سپس قالب را در یخچال بگذارید تا ژله بستنی شما ببندد.
مرحله پنجم:
وقتی ژله کاملا سفت شد، آن را از یخچال دربیاورید. قالب ژله را برای چند ثانیه در آب گرم بگذارید تا بتوان ژله بستنی را از قالب جدا کرد. سپس قالب را در ظرف مورد نظر برگردانید و سرو کنید.
نکات مهم
- توجه داشته باشید که بستنی باید کاملا نرم شود؛ زیرا بستنی سرد ژله را خراب خواهد نمود و در نهایت می بینید که بستنی رو آمده است و ژله زیر آن سفت شده است. در واقع، بستنی باید حالت روان داشته باشد یعنی نه کاملا آب شده باشد و نه سفت و یخ زده باشد.
- شما می توانید برای مخلوط شدن پودر ژله و آب جوش، آن ها را برای چند دقیقه در مایکروویو بگذارید.
- بستنی و و ژله باید در همدما باشند و سپس آن ها را مخلوط کرد؛ زیرا در غیر این صورت، ژله می برد.
- برای تزیین ژله بستنی می توان از شکلات رنده شده، تکه های میوه تازه و اسمارتیز استفاده کرد.
- برای تهیه یک دسر زیبا و دلربا می توان از بستنی های به رنگ تیره مانند بستنی شاه توت با ژله های رنگ روشن مثل آلوئه ورا بهره ببرید. شما بعلاوه می توانید از ژله های تیره رنگ مانند انگور، شاه توت و نوشابه ای با بستنی وانیلی بهره ببرید.
- می توانید قالب را کمی چرب کنید تا ژله راحت تر از آن جدا شود.
طرز تهیه ژله بستنی رولی
ژله بستنی رولی، یکی از زیباترین فرم های ژله بستنی است که برخلاف ظاهرش به سادگی درست می شود.
مواد لازم برای 4 نفر
- یک بسته ژله با طعم دلخواه
- یک لیوان آب جوش
- یک لیوان بستنی وانیلی
طرز تهیه
مرحله اول:
یک سینی یا ظرف بزرگ بردارید و رو تمام سطح آن را چرب کنید. کیسه فریزر را باز کنید و روی سینی پهن کنید. سپس آن را هم با برس، چرب کنید.
مرحله دوم:
ژله را با آب جوش مخلوط و خوب حل کنید.
مرحله سوم:
بستنی نرم شده را به ژله اضافه و مخلوط کنید.
مرحله چهارم:
ژله بستنی را روی سینی بریزید و آن را به صورت یکنواخت پهن کنید. سپس سینی را برای حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید تا بگیرد.
مرحله پنجم:
سینی را از یخچال بیرون بیاورید و با فاصله 1.5 سانتی متر تا دو سانتی متر، یک طرف را به صورت دالبری و یک طرف را به صورت صاف با چاقوی تیز پایین برش بزنید (دالبرها، شکل لبه گل را به وجود می آورند و خطوط صاف، ته گل هستند).
مرحله ششم:
به آرامی از یک طرف، گل ها را رول کنید و در ظرف بچینید. سپس آن ها را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا آماده سرو شوند.
طرز تهیه ژله بستنی خرده شیشه
ژله بستنی خرده شیشه بدون شک، زیباترین نسخه ژله بستنی است که تهیه آن، کمی زحمت دارد.
مواد لازم
- ژله به تعداد دلخواه
- یک لیوان بستنی وانیلی
- یک بسته ژله آلوئه ورا
- یک لیوان آب جوش
طرز تهیه
مرحله اول:
پودر ژله دلخواه خود را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید تا کاملا حل شود. ژله را در قالبی نسبتا پهن و کم عمق بریزید و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. حداقل سه رنگ ژله را به همین ترتیب درست کنید.
مرحله دوم:
بعد از اینکه ژله ها خودشان را گرفتند، آن ها را از یخچال بیرون بیاورید و به شکل مکعب های کوچک برش بزنید. سپس آن ها را در قالب مخصوص دسر بچینید.
مرحله سوم:
ژله آلوئه ورا را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا پودر ژله کاملا حل شود. سپس به جای آب سرد، یک لیوان بستنی نرم شده به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله چهارم:
ژله آلوئه ورا و بستنی را روی مکعب های ژله ای بریزید و قالب را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید. سپس آن را سرو کنید.
نکات مهم
- به جای استفاده از ژله آلوئه ورا و بستنی، می توان از شیر عسل و پودر ژلاتین استفاده کرد تا ژله خوشمزه تری داشته باشید. ضمناً، افزودن گلاب هم طعم ژله را بهتر می نماید.
- نباید فراموش کنید که قالب را چرب کنید تا هنگام جدا کردن ژله مسئله ای پیش نیاید.
طرز تهیه ژله بستنی چند لایه
ژله بستنی چند لایه، ژله بستنی چند رنگ یا ژله بستنی رنگین کمانی، یکی از زیباترین نسخه های این دسر خوشمزه و پرطرفدار است که نسبتا به زمان زیادی برای تهیه نیاز دارد.
مواد لازم
- 5 عدد پودر ژله با طعم ها و رنگ های مختلف
- 2.5 لیوان آب جوش
- 5 اسکوپ بستنی وانیلی
طرز تهیه
مرحله اول (آماده سازی لایه اول):
نصف پودر ژله تمشک آبی را در کاسه بریزید و نصف لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. سپس آن ها را خوب مخلوط کنید تا پودر کاملا در آب جوش حل شود. در ادامه یک اسکوپ بستنی وانیلی نرم شده به آن بیفزایید و خوب هم بزنید. ژله تمشک آبی را در قالب مورد نظر بریزید و برای 45 دقیقه تا یک ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
مرحله دوم (آماده سازی لایه دوم):
نصف بسته پودر ژله پرتقال را به همراه نصف لیوان آب جوش در یک کاسه دیگر بریزید و خوب هم بزنید. سپس اجازه دهید تا کمی سرد شود. قالب را از یخچال دربیاورید و ژله پرتقال را با قاشق به آرامی روی لایه قبل بریزید و به طور یکنواخت پخش کنید. قالب را دوباره در یخچال قرار دهید تا ژله خودش را بگیرد.
مرحله سوم (آماده سازی لایه سوم):
نصف پودر ژله کیوی را با نصف لیوان آب جوش حل کنید و سپس یک اسکوپ بستنی وانیلی نرم شده به آن بیفزایید. قالب را از یخچال دربیاورید و ژله بستنی کیوی را به طور یکنواخت روی آن بریزید. قالب را دوباره برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا ژله خودش را بگیرد.
مرحله چهارم (آماده سازی لایه چهارم):
نصف ژله بلوبری را با نصف لیوان آب جوش مخلوط کنید و پس از خنک شدن، به آن بستنی بیفزایید و روی قالب بریزید. قالب را در یخچال قرار دهید تا ژله خودش را بگیرد.
مرحله پنجم (آماده سازی لایه پنجم):
برای لایه آخر، نصف بسته ژله لیمو را با نصف لیوان آب جوش مخلوط کنید و سپس یک اسکوپ بستنی به آن بیفزایید. ژله بستنی لیمو را روی قالب بریزید و قالب را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا دسر آماده شود.
مرحله ششم:
قالب را برای چند ثانیه در آب گرم بگذارید و سپس آن را در ظرف سرو برگردانید. برای تزیین از میوه های تازه بهره ببرید. نوش جان!
نکات مهم
- بین انجام مراحل نباید فاصله زیادی بیفتد؛ زیرا اگر لایه ژله شما کاملا خودش را بگیرد، به لایه بعدی نمی چسبد و هنگام درآوردن از قالب با مشکل روبه رو می شوید.
- برای اطمینان از گرفتن لایه ژله، کافی است با انگشت خود روی سطح آن را فشار دهید. اگر سطح ژله گرفته بود، می توانید لایه بعدی را روی آن بریزید.
- ژله حتما باید خنک شود و سپس روی لایه قبلی ریخته شود؛ زیرا در غیر این صورت، لایه زیری را آب خواهد نمود و رنگ ژله ها با هم مخلوط می شوند.
- دقت کنید در زمان ریختن ژله روی لایه قبلی، آن را روی یک نقطه ژله نریزید؛ زیرا ممکن است وزن ژله باعث آب شدن ژله قبلی در آن نقطه شود و طعم ژله ها با هم مخلوط شود. سعی کنید ژله را با ملاقه، به آرامی روی لایه قبلی بریزید.
- برای درست کردن ژله رنگین کمانی می توانید به ترتیب از ژله آلبالو، پرتقال، لیموی، کیوی، بلوبری، تمشک آبی و انگور بهره ببرید.
طرز تهیه ژله بستنی لیوانی
طرز تهیه ژله بستنی لیوانی درست مانند ژله بستنی ساده است، با این تفاوت که قالب مورد نظر شما به شکل لیوان خواهد بود و دیگر لازم نیست ژله بستنی را از قالب دربیاورید. این دسر برای مهمانی های پرجمعیت، تولدها و مراسم عروسی بسیار مناسب است؛ زیرا هر کس می تواند یک ژله بستنی لیوانی برای خود بردارد.
طرز تهیه ژله بستنی موزی
مواد لازم
- 2 بسته ژله موز
- یک بسته ژله آلوئه ورا
- 2 عدد بستنی لیوانی وانیلی
- آب جوش به میزان لازم
- کیوی، پرتقال و موز برای تزیین
طرز تهیه
مرحله اول:
یک بسته ژله آلوئه ورا را با یک و نیم لیوان آب جوش مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا پودر ژله کاملا حل شود. شما می توانید پودر ژله را به روش بن ماری، روی حرارت غیر مستقیم (بخار آب) حل کنید تا دانه های ژلاتین کاملا حل شوند و ژله رنگی شفاف به خود بگیرد. سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله دوم:
دو بسته ژله موز را با دو و نیم لیوان آب جوش مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا پودر ژله کاملا حل شود. سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله سوم:
کمی از ژله آلوئه ورای خنک شده را با ملاقه در قالب بریزید تا کف قالب پر شود. سپس قالب را در یخچال بگذارید تا ژله ببندد. قالب را از یخچال دربیاورید و میوه ها را به شکل دلخواه روی آن بچینید.
مرحله چهارم:
کمی از ژله آلوئه ورا را روی میوه ها بریزید تا کمی خیس شوند. سپس قالب را دوباره در یخچال قرار دهید تا میوه ها به ژله بچسبند و موقع ریختن بقیه ژله، در دسر شناور نشوند.
مرحله پنجم:
بقیه ژله آلوئه ورا را در قالب بریزید و در یخچال قرار دهید تا ژله خودش را بگیرد.
مرحله ششم:
بستنی نرم شده را در ظرفی هم بزنید تا یکدست شود. سپس ژله موز خنک شده را به آن بیفزایید و مخلوط کنید. ژله بستنی را روی ژله آلوئه ورا بریزید. قالب را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا ژله بستنی موزی شما آماده شود.
طرز تهیه ژله بستنی کاکائویی
طرز تهیه ژله بستنی کاکائویی با ژله بستنی ساده تفاوتی ندارد و فقط باید به جای بستنی وانیلی از بستنی کاکائویی بهره ببرید که در نهایت، دسری شکلاتی و قهوه ای رنگ به شما می دهد. برای تهیه این دسر، بهتر است از ژله موز یا آلوئه ورا بهره ببرید که طعم آن ها هماهنگی بیشتری با شکلات دارد.
مواد لازم برای 4 نفر
- 1.5 لیوان شیر
- 100 گرم بستنی کاکائویی
- 4 قاشق غذاخوری شکر
- یک قاشق غذاخوری سر پر پودر کاکائو
- وانیل به میزان لازم
- 2 قاشق غذاخوری گلاب
- یک قاشق غذاخوری سر پر پودر ژلاتین
- 3 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
طرز تهیه
مرحله اول:
پودر ژلاتین را در یک سوم لیوان آب سرد بریزید و روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا به روش بن ماری حل شود. این مخلوط را هم بزنید تا کاملا صاف و شفاف شود.
مرحله دوم:
بقیه مواد را به پودر ژلاتین و آب بیفزایید و خوب مخلوط کنید. دسر را آن قدر روی حرارت هم بزنید تا به غلظتی شبیه به فرنی برسد.
مرحله سوم:
دسر را از روی حرارت بردارید و در یک قالب چرب شده بریزید.
مرحله چهارم:
دسر شکلاتی را برای دو تا سه ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
مرحله پنجم:
دسر را در ظرف موردنظر برگردانید و سرو کنید.
طرز تهیه ژله بستنی توت فرنگی
طرز تهیه ژله بستنی توت فرنگی، شبیه به ژله بستنی معمولی است و شما باید از ژله توت فرنگی برای تهیه آن بهره ببرید. شما بعلاوه می توانید ژله بستنی توت فرنگی را به صورت دو لایه درست کنید. برای این کار، یک لایه را با ژله آلوئه ورا و بستنی و لایه دیگر را با ژله توت فرنگی و بستنی درست کنید. برای تزیین و زیبایی بیشتر در بین دو لایه، توت فرنگی تازه بگذارید.
طرز تهیه ژله بستنی دورنگ
طرز تهیه ژله بستنی دورنگ درست مانند ژله بستنی چند لایه است، با این تفاوت که تنها از دو طعم ژله برای تهیه آن استفاده می شود. شما می توانید به دلخواه، یکی از لایه ها را بدون بستنی یا هر دو لایه را با بستنی آماده کنید و از ظاهر بی نظیر آن لذت ببرید.
تاریخچه ژله
ژلاتین که با نام ژله نیز شناخته می شود، فرآورده ای پروتئینی است که از کلاژن حیوانات، مخصوصا گاو و خوک، به دست می آید. ژلاتین، ماده جامد ترد و نیمه شفافی است که بی رنگ یا زرد خیلی روشن است و معمولا بو و مزه ندارد. گیاهخواران به علت استفاده از کلاژن پوست و استخوان حیوانات در ژله از این ماده غذایی استفاده نمی نمایند.
همان طور که می دانید ژله در آب سرد حل نمی شود و باید آن را در آب گرم حل کرد. جالب است بدانید که ژلاتین می تواند تا 9 تا 10 برابر حجم خود، آب جذب کند و پس از آن در صورت قرار گرفتن در محیطی خنک، ژله تشکیل بدهد. ژله در لوازم قنادی به دو صورت پودر و ورق ژلاتین در دسترس است. ژله های خوراکی از ترکیب پودر ژلاتین، شکر، اسانس و رنگ درست می شوند و فرق آن ها با ورق ژلاتین در این است که دسرهایی که با ورق ژلاتین درست می شوند، شفاف تر هستند.
ژلاتین به عنوان ماده ای درمانی و غذایی استفاده می شود که قدمت آن به چین باستان و مصر باستان باز می شود. مایعی ژلاتین مانند حدود 8000 سال پیش به عنوان چسب استفاده می شد و اسنادی از ساخت ژله در دربار سلطنتی انگلستان در قرون وسطا وجود دارد.
فواید ژله بستنی
ژله حاوی پروتئین و آمینواسید است و خواص زیادی دارد. بستنی نیز از شیر تهیه می شود و می تواند به عنوان یک میان وعده به میزان مصرف شود. در ادامه شما را با فواید این دسر محبوب آشنا خواهیم کرد.
- جلوگیری از پوکی استخوان
- مفید برای پوست و سایر بافت های بدن به علت دارا بودن کلاژن، شفاف کردن پوست و چاق کردن صورت
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- موثر در کاهش وزن به علت دارا بودن پروتئین بالا و کالری پایین در ژله
- جلوگیری از افسردگی به علت داشتن ویتامین B در ژله، بهبود کیفیت خواب
- سلامت مو و جلوگیری از نازک شدن مو
- کاهش کلسترول
- تقویت دستگاه گوارش و پوشش داخلی مخاطی آن
- درمان کم خونی به علت دارا بودن ویتامین ب 12 در شیر
مضرات ژله بستنی
- ژله علاوه بر ژلاتین، دارای مواد دیگری مانند رنگ، اسانس و قند است. برای همین توصیه می شود که هفته ای یک یا دو بار بیشتر ژله مصرف نکنید تا کلیه هایتان، زمان برای دفع مواد زائد داشته باشند.
- افرادی که معده سرد و مرطوب دارند یا در هضم غذا با مشکل روبه رو هستند، نباید در مصرف ژله زیاده روی نمایند.
طعم ژله بستنی
ژله بستنی، دسری شیرین و وسوسه نماینده است که امکان ندارد کسی بتواند به آن، دست رد بزند. ژله بستنی را به طرق مختلف و با استفاده از خلاقیت خودتان درست کنید تا نتیجه آن، شما را متحیر کند.
ظاهر بی نظیر ژله بستنی رنگین کمانی یا خرده شیشه به قدری خیره نماینده است که همه فکرها را به سمت خود مشغول می نماید و بیشتر مهمان ها به سرعت غذایشان را تمام می نمایند تا به دسر لذیذ و خوشمزه ژله بستنی برسند.
اگر دسر ژله بستنی را در خانه درست کردید، حتما در بخش نظرات همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگر کاربران خبرنگاران بنویسید یا از ژله بستنی زیبا و رنگارنگ خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، عکس های خود را با ما به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
طرز تهیه ژله بستنی رولی به چه شکلی است؟
برای تهیه ژله بستنی رولی باید ژله بستنی را روی سینی چرب شده بریزید و آن را به صورت یکنواخت پهن کنید. سپس سینی را برای حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید تا بگیرد. بعد آن را به صورت نوارهای 1.5 تا دو سانتی متری برش بزنید و رول کنید.
ژله بستنی لیوانی چطور تهیه می شود؟
طرز تهیه ژله بستنی لیوانی درست مانند ژله بستنی ساده است، با این تفاوت که قالب مورد نظر شما به شکل لیوان خواهد بود و دیگر لازم نیست ژله بستنی را از قالب دربیاورید.
منبع: کجارو / mmingredients.co.uk / اُکالا / sarashpazpapion.com / بیتوته / irancook.ir