طرز تهیه ترشی ازگیل خانگی بسیار خوشمزه
به گزارش وبلاگ 8 شارژ، خبرنگاران | سرویس آشپزی - یکی از میوه هایی که در فصل پاییز به وفور در بازارهای شمال کشور یافت می گردد، ازگیل یا همان کنس kones است. این میوه کروی شکل بوده و در رنگ های زرد و قهوه ای یافت می گردد. از این میوه خوش طعم و متفاوت، شربت، مربا، کنسرو و همچنین ترشی ازگیل تهیه می گردد. شاید تصور کنید طعم شیرین این میوه برای ترشی مناسب نیست، اما این ترشی همانند ترشی هلو، ترشی خرمالو و ترشی گیلاس بسیار طعم لذیذ و خوبی دارد. در این مطلب با طرز تهیه این ترشی خاص و خوشمزه و همچنین دستور تهیه شور ازگیل با ما همراه باشید.
ترشی ازگیل درسته
ترشی خوش عطر ازگیل را به دو صورت می توان تهیه کرد؛ روش اول، استفاده از میوه ازگیل و تهیه ترشی آن به صورت درسته است که برای سفره آرایی و تزیین سفره مناسب تر است. روش دوم، استفاده از میوه ازگیل به صورت رنده شده است که ظاهری شبیه ترشی لیته دارد. بر حسب سلیقه و ذائقه خود، می توانید از هر دو روش برای تهیه این ترشی یاری بگیرید. در این مطلب طرز تهیه ترشی ازگیل درسته آورده شده است.
مواد لازم | |
تمر هندی | 50 گرم |
سرکه | 750 سی سی |
ازگیل رسیده | 1 کیلو گرم |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | به اندازه کافی |
پودر فلفل قرمز | نصف قاشق چای خوری |
تمبر هندی | 50 گرم |
دستور تهیه
برای تهیه ترشی ازگیل، بهتر است از ازگیل های تازه و باکیفیت و یک اندازه استفاده کنید تا یک ترشی مجلسی و زیبا داشته باشید.
- ابتدا ازگیل ها را پاک نموده، به خوبی بشویید و با یک دستمال تمیز خشک کنید.
- یک قابلمه مناسب انتخاب کنید، سرکه را به میزان گفته شده در آن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- هسته های تمر هندی را جدا کنید و آن را به دیگ سرکه اضافه کنید و اجازه دهید به مدت چند دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد، تا سرکه به جوش آید.(تمر هندی به طور کامل در سرکه حل گردد.)
- بعد از گذشت چند دقیقه، قابلمه را از روی حرارت برداشته و بگذارید سرکه و تمر هندی کمی خنک گردد.
- سپس مخلوط تمر هندی و سرکه را از صافی رد کنید و مجددا درون قابلمه بریزد.
- در این مرحله، ازگیل ها را به قابلمه خود اضافه کنید.
- اجازه دهید به مدت چند دقیقه، قابلمه روی حرارت باشد تا محلول کمی غلیظ گردد.
- در مرحله بعدی، شکر را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید شکر به خوبی در سرکه حل گردد.
- بعد از گذشت چند دقیقه، ترشی به غلظت کافی می رسد؛ آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید کاملا ترشی شما خنک گردد.
- در خاتمه، مقداری نمک و پودر فلفل قرمز به ترشی خود اضافه کنید و به آرامی مواد را هم بزنید. (دقت داشته باشید که ازگیل ها در حین هم زدن له نشوند.)
- در انتها، ترشی را در یک ظرف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
نوش جان…
نکته: در صورت تمایل می توانید از ادویه مخصوص ترشی در این ترشی استفاده کنید. همچنین برای تهیه این ترشی به صورت ریز یا لیته، می توانید با همین روش با این تفاوت که ازگیل ها را رنده نموده اید، ترشی را تهیه کنید.
با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است، می توانید یک شیشه ترشی ازگیل تهیه کنید؛ همچنین دقت داشته باشید که بهتر است بین 10 روز تا 2 هفته، این ترشی را مصرف کرد؛ بنابراین بهتر است اگر هوادار این ترشی لذیذ و خوش طعم هستید، هربار به صورت تازه آن را تهیه نموده و مصرف کنید.
بیشتر بدانید: شرایط نگهداری و نحوه کاشت هسته ازگیل در گلدان
روش شور انداختن ازگیل (ترشی شور)
بعضی از افراد ازگیل را شور می اندازند و از آن به عنوان چاشنی در کنار غذاهای خود استفاده می نمایند. اما این شور کمی متفاوت با بقیه شورهایی است که تا به حال امتحان نموده اید؛ در گیلان و مازندران، ازگیل یکی از میوه هایی است که مصرف آن به صورت آب ازگیل در شب یلدا مرسوم است و به روش ساده ای تهیه می گردد. برای تهیه آب ازگیل شور یا آب کنس مراحل زیر را دنبال کنید:
- ازگیل های خام را در ظرفی ریخته و آن را از آب پر کنید و یک هفته با در بسته آن را کنار بگذارید.
- بعد از این مدت، یک قاشق غذاخوری نمک، به ظرف آب اضافه کنید و درب آن را بسته و در گوشه ای قرار دهید.
- ازگیل های سفت و خام، بعد از گذشت چند روز نرم و آبدار می شوند.
هر زمانی که خواستید، می توانید این چاشنی خوشمزه را با گلپر و نمک، به عنوان میان وعده و یا چاشنی میل کنید.
سخن آخر
ازگیل سرشار از ویتامین ب، ویتامین ث، قند، تانن، سلولز و اسید سیتریک است. شما با استفاده از این میوه چه به صورت خام و چه به صورت ترشی یا شربت می توانید از خواص بی نظیر این میوه استفاده کنید. همچنین می توانید با طبع ازگیل و فواید آن نیز در خبرنگاران آشنا شوید.
لطفا نظرات و تجربیات ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: setare.com