طرز تهیه تاس کباب تبریزی خوشمزه
به گزارش وبلاگ 8 شارژ، تاس کباب تبریزی ترکیبی از گوشت و سبزیجات است که با ادویه هایی مانند فلفل سیاه یا ادویه مخصوص گوشت طعم دار می گردد و روش پخت آن منحصر به فرد است.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - در قدیم گوشت را با حرارت ملایم در دیگ های سنگین مسی به نام تاس می پختند و به همین دلیل این غذا به تاس کباب معروف است. تاس کباب نیز مانند سایر خوراک های سنتی ایرانی مانند آبگوشت با گوشت گوساله یا گوسفند درست می گردد، ولی به دلیل منع استفاده از گوشت های قرمز در سال های اخیر، به جای آن از گوشت مرغ همراه با پودر پاپریکا استفاده می گردد که البته چنین غذایی در واقع نوعی خوراک مرغ بوده و نباید آن را تاس کباب نامید.
گاهی می توان با افزودن گوجه فرنگی یا رب، آلوچه و لیمو عمانی طعم های متنوعی از تاس کباب را ایجاد کرد، ولی ما در اینجا قصد داریم شما را با طرز تهیه تاس کباب تبریزی اصل آشنا سازیم.
طرز تهیه تاس کباب تبریزی
این غذا برای 5-4 نفر مناسب است. زمان آماده سازی مواد اولیه حدود 30 دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود 1.5 الی 2 ساعت خواهد بود.
مواد لازم | |
گوشت گوساله یا گوسفند | 600 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
هویج عظیم پوست گرفته و حلقه حلقه شده | 2 عدد |
سیب زمینی متوسط پوست گرفته و حلقه حلقه شده | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1/2 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
ادویه گوشت | 1/2 قاشق چایخوری |
زعفران ساییده (اختیاری) | 1/4 قاشق چایخوری |
آب جوش | 1.5 فنجان |
روغن مخصوص سرخ کردن یا کره | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- ابتدا باید سس تاس کباب تبریزی را آماده کنید: یک پیاز متوسط را پوست گرفته، به صورت خلال های نازک خرد کنید و با 2 قاشق غذاخوری روغن یا کره تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید. سپس زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و حدود 2 دقیقه روی حرارت متوسط رو به پایین تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته گردد. 1/5 فنجان آب جوش به قابلمه اضافه نموده و به آن نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل زعفران ساییده بیفزایید. وقتی سس به جوش آمد، حرارت را خاموش نموده و مشغول آماده کردن سایر مواد شوید.
گوشت را به قطعات مربعی به ابعاد 4 سانتی متر برش دهید، سپس تکه های گوشت را روی تخته آشپزی قرار داده و با بیفتک کوب آن ها را بکوبید تا سطح آن ها صاف شده و نازک شوند. ابتدا یک طرف را بکوبید، سپس گوشت را برگردانید و طرف دیگر را بکوبید تا تکه های گوشت نازک شوند و ضخامت آن ها به حدود 25 میلی متر برسد.
- پیاز را پوست گرفته و به صورت حلقه ای برش بزنید، سپس 1/3 آن را کف یک قابلمه با سایز متوسط بچینید.
- تکه های گوشت را روی حلقه های پیاز بچینید و سپس 1/2 قاشق چایخوری ادویه گوشت روی آن بپاشید.
- سیب زمینی و هویج ها را پوست گرفته و به صورت حلقه ای برش بزنید.
- 1/2 حلقه های پیاز به جامانده را روی گوشت بچینید، سپس روی آن را با ورقه های سیب زمینی و هویج بپوشانید. در خاتمه به جامانده پیاز را روی سیب زمینی و هویج بچینید.
- سسی که قبلا آماده کردید روی مواد موجود در قابلمه ریخته و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا سس به جوش آید.
- حرارت را روی متوسط رو به پایین تنظیم کنید، درب قابلمه را محکم ببندید و حدود 1/5 تا 2 ساعت صبر کنید تا گوشت پخته و نرم شده و سس غلیظ گردد. اگر آب تاس کباب زیاد است، چند دقیقه درب قابلمه را بردارید تا آب آن بخار شده و سس غلیظ گردد.
- تاس کباب را با نان تازه سنگک یا لواش به همراه سبزی خوردن و انواع ترشی مانند ترشی بادمجان، ترشی انبه و ترشی لیمو میل کنید.
- به جای نان می توانید تاس کباب را با چلو یا کته سرو کنید.
نکته: طعم دهنده اصلی تاس کباب تبریزی ادویه گوشت است که از ترکیب ادویه جات زیر درست می گردد:
ترکیب ادویه گوشت | |
زردچوبه | 2 قاشق غذاخوری |
پودر زیره سبز | 3 قاشق چایخوری |
دارچین | 1.5 قاشق چایخوری |
برگ بوی پودر شده | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
پودر چیلی | 1 قاشق چایخوری |
پودر پاپریکا | 1 قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | 1 قاشق چایخوری |
پودر هل | 3/4 قاشق چایخوری |
پودر جوز هندی | 1/4 قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | 1 قاشق چایخوری |
پودر سیر | 1 قاشق چایخوری |
تاس کباب یکی از غذا های سنتی ایران است که با گوشت گوساله یا گوسفند درست می گردد و در آن سبزیجات ریشه ای تازه و ادویه های معطر به کار می رود. هرچند استفاده از این غذا همواره دلچسب و رضایت بخش است، ولی در فصول سردی مانند پاییز و زمستان میل به خوردن آن بیشتر می گردد. ترکیبی از ادویه جات گرم مانند دارچین، زنجبیل، هل و زیره تکمیل کننده طعم و مزه این غذاست. در تهیه تاس کباب، گوشت و سبزیجات به صورت لایه لایه در قابلمه چیده شده و بر روی حرارت ملایم پخته می شوند تا رنگ و شکل اصلی آن ها حفظ گردد. سبزیجات مورد استفاده در تهیه تاس کباب، سیب زمینی، هویج و پیاز هستند که در هر موقعی از سال به وفور در دسترس قرار دارند.
به نظر شما بهترین روش برای تهیه تاس کباب چیست؟ تجربیات آشپزی خود را در خاتمهی این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com