شکلات سازی، هنر دیرینه مردم کشورهای آفریقایی
به گزارش وبلاگ 8 شارژ، مردم اقوام آزتک و مایا سال ها پیش میوه کاکائو را برداشت نموده و به روش های سنتی آن ها را تبدیل به شکلات خالص می کردند. امروزه در بسیاری از نواحی قاره آفریقا هنوز شکلات سازی به شکل سنتی رواج دارد.
بیش از 3000 سال پیش مردم قوم آزتک و مایا شکلات می کاشتند و پس از برداشت محصول شکلات را تبدیل به ماده ای خالص نموده و از آن استفاده های مختلفی می کردند. شکلات در قوم مایا به عنوان غذای خدایان شناخته می گردد و در بسیاری از نقاط جهان مثل گواتمالا، هندوراس، بلیز و نواحی از مکزیک، کاکائو گیاهی مقدس است.
کاکائو در ادوار مختلف نقش مهمی در اقتصاد و تجارت کشورهای آفریقایی داشته و در بسیاری از نقاط جهان از آن به عنوان یک دارو استفاده می شده است. در گواتمالا نوعی نوشیدنی خاص با کاکائو وجود دارد، برای ساخت این نوشیدنی لوبیا را بوداده و دانه لوبیای بوداده شده را با دانه کاکائو آسیاب می نمایند و سپس آن را دم نموده و میل می نمایند.
در کشورهای آفریقایی مراسم مذهبی خاصی وجود دارد که در آن برای افزایش روزی از خدای کاکائو می خواهند تا روزی آن ها را افزایش دهد و درختان را پربارتر کند.
در قرن شانزدهم میلادی اسپانیایی ها به ترکیبی نو برای ساخت شکلات دست پیدا کردند و برای اولین بار از ترکیب شکر، شیر و کاکائو به ماده ای شبیه به شکلات امروزی رسیدند. شکلات در نهایت وارد اروپا شد و در سال 1858 برای اولین بار اسپانیایی ها مزه شکلات را چشیدند.
در شهر باستانی آنتیگوا در گواتمالا، هنوز بوی شکلات در فضا پیچیده است و بسیاری از محصولات این شهر به وسیله اسپانیا خریداری می گردد و حتی بخش هایی هم تحت استعمار اسپانیا واقع شده است. هنوز در قسمت هایی از جهان افرادی هستند که به روش سنتی شکلات تهیه می نمایند و بسیاری از کارخانه های ساخت شکلات از روش های سنتی برای ساخت محصولات خود الهام گرفته اند.
در روش های قدیمی، شکلات خالص با ریشه ذرت، چغندرقند و یک گیاه مخصوص به نام پتات ترکیب می گردد و پس از سفت شدن مواد باید آن ها را در آب داغ ذوب کرد، پس از ذوب شدن مواد باید به آن استراحت داد تا بعد از یک روز شکلات ها آماده مصرف باشند.
منبع: کجارو / nationalgeographic.com