همه چیز درباره سوختن لپ تاپ؛ از علائم تا دلیل ها

به گزارش وبلاگ 8 شارژ، حتی اگر شما صاحب برترین لپ تاپ باشید، سوختن لپ تاپ می تواند رخ دهد و باید اعتراف کرد که این مورد، یک اتفاق بسیار آزاردهنده و نامطلوب تلقی گردد؛ چرا که جدا از مسائل مالی برای خرید لپ تاپ نو با قدرت سخت افزاری مناسب، امکان دارد با سوختن هارد لپ تاپ، اطلاعات حیاتی مهم موجود در لپ تاپ نیز برای همواره از بین برود. با توجه به این مسائل، بهتر است که پیش از این اتفاق ناگوار، علائم سوختن لپ تاپ را شناسایی نموده و برای برطرف این دسته از مسائل اقدام کنید. در این مطلب قصد داریم علائم سوختن قطعات لپ تاپ را به انضمام راهکار های احتمالی شرح دهیم.

همه چیز درباره سوختن لپ تاپ؛ از علائم تا دلیل ها

برای شناسایی علائم سوختن سخت افزارهای لپ تاپ، هر قطعه را به صورت مجزا آنالیز می کنیم.

سوختن پیکسل و ال سی دی لپ تاپ

زمانی که صفحه نمایش یک لپ تاپ به طرز فیزیکی شکسته شده (مانند صفحه نمایش ترک خورده)، معمولا به علت آسیب فیزیکی این اتفاق اتفاق افتاده است. محتمل است شما لپ تاپ را انداخته باشید یا چیزی روی آن افتاده باشد. حتی ممکن است اگر چیزی به کوچکی یک دانه شن بین صفحه نمایش و کیبورد باشد، بعضی از نقاط صفحه نمایش به راحتی شکسته گردد. بعضی از دیگر مسائلی که می توانند باعث نقص یا به نظر شکسته شدن صفحه نمایش لپ تاپ شوند شامل موارد زیر می گردد:

  • پیکسل های گیر نموده
  • سوختگی صفحه
  • ایراد در نور پس زمینه
  • مسائل کابل و کانکتور
  • درایور از رده خارج

برای حل مشکل های نرم افزاری مربوط به صفحه نمایش لپ تاپ می توانید از نرم افزارهایی مثل JScreenFix بهره ببرید.

سوختن CPU لپ تاپ

سوختن CPU لپ تاپ به طور معمول به علت افزایش بیش از حد دما رخ می دهد. پردازنده هنگام پردازش داده ها گرما فراوری می نماید و اگر سیستم خنک نماینده (فن، هیت سینک، و خمیر سیلیکون) به درستی کار نکند، دمای CPU ممکن است از حد مجاز فراتر رود. در دماهای بسیار بالا، قطعات داخلی پردازنده ممکن است دچار آسیب فیزیکی یا اتصالی الکتریکی شوند که در نهایت باعث از کار افتادن آن می گردد.

عواملی مانند گرد و غبار در سیستم خنک نماینده، استفاده از لپ تاپ روی سطوح نرم (مانند تخت یا پتو)، اجرای نرم افزارهای سنگین برای مدت طولانی و نقص در مدار برق رسانی مادربرد هم می توانند به سوختن CPU لپ تاپ منجر شوند. برای جلوگیری از این مشکل، باید لپ تاپ را روی سطحی سخت و دارای تهویه مناسب قرار داد، خمیر سیلیکون CPU را به صورت دوره ای تعویض کرد و از نرم افزارهای مانیتورینگ دما برای آنالیز عملکرد سیستم استفاده نمود.

علائم سوختن CPU لپ تاپ

اگر CPU لپ تاپ بسوزد یا دچار آسیب جدی گردد، معمولا علائم زیر رویت می گردد. البته باید به این موضوع اشاره نمود که صرفا مشاهده یک یا چند مورد از علائم زیر نمی تواند علت حتمی بر سوختگی CPU لپ تاپ باشد:

1. روشن نشدن لپ تاپ

یکی از واضح ترین نشانه های سوختن پردازنده، عدم روشن شدن لپ تاپ است. در این حالت، امکان دارد حتی فن ها هم کار ننمایند یا تنها چراغ های دستگاه برای چند لحظه روشن شده و سپس خاموش شوند.

2. خاموش شدن ناگهانی و مداوم

اگر CPU در حال سوختن باشد، لپ تاپ حتی بدون هشدار قبلی به طور ناگهانی خاموش می گردد،. این اتفاق به طور کلی زمانی رخ می دهد که پردازنده بیش از حد داغ شده و سیستم حفاظتی دستگاه، آن را خاموش می نماید.

خواندنی ها

قطع شدن صدای لپ تاپ

3. صفحه نمایش سیاه یا ارور No Display

در بعضی موارد، لپ تاپ روشن می گردد ولی هیچ تصویری نمایش داده نمی گردد. این اتفاق معمولا به علت خرابی CPU یا مسائل مرتبط با مدار برق رسانی آن رخ می دهد.

4. ری استارت های مداوم و پشت سر هم

اگر لپ تاپ به طور مداوم ریبوت می گردد و به ویندوز بوت نمی نماید، احتمال خرابی CPU وجود دارد. البته این مشکل می تواند به دلایل دیگری هم رخ دهد، اما اگر همراه با داغ شدن غیرعادی باشد، نشانه ای از مشکل پردازنده است.

5. داغ شدن بیش از حد قبل از خرابی کامل

قبل از سوختن کامل، ممکن است متوجه افزایش شدید دمای لپ تاپ حتی در حالت استندبای شوید. اگر پردازنده بیش از حد داغ شده و فن ها با حداکثر سرعت کار می نمایند، اما سیستم همچنان داغ می ماند، این موضوع می تواند نشانه ای از یک مشکل جدی باشد.

6. کدهای خطا یا صدای بوق مادربرد

در بعضی لپ تاپ ها، هنگام روشن کردن دستگاه، مادربرد چندین بوق خاص می زند یا یک کد خطا روی صفحه نمایش داده می گردد که احتمالا نشان دهنده خرابی پردازنده است.

سوختن مادربرد لپ تاپ

سوختن مادربرد لپ تاپ یکی از جدی ترین مسائل سخت افزاری به شمار می رود که اغلب به علت نوسانات برق، گرمای بیش از حد، اتصال کوتاه، یا نفوذ مایعات رخ می دهد. مادربرد، به عنوان مرکز اصلی پردازش و ارتباط بین قطعات، اگر دچار آسیب گردد، ممکن است کل سیستم را از کار بیندازد. عواملی مانند خرابی مدار تغذیه، استفاده از شارژر نامناسب، گرد و غبار زیاد و استهلاک قطعات الکترونیکی می توانند موجب سوختن مادربرد شوند.

علائم سوختن مادربرد لپ تاپ

نشانه های سوختن مادربرد شامل روشن نشدن لپ تاپ، خاموش شدن ناگهانی، بوق های غیرمعمول هنگام بوت، عدم شناسایی قطعاتی مانند رم یا هارد، و داغ شدن بیش از حد بعضی قسمت های لپ تاپ است. برای جلوگیری از این مشکل، استفاده از محافظ برق، تمیز کردن منظم سیستم خنک نماینده و دوری از رطوبت توصیه می گردد. در صورت سوختن مادربرد، معمولا تعمیر آن بسیار سخت و پرهزینه است و متاسفانه در بسیاری از موارد، تعویض مادربرد راه چاره نهایی خواهد بود.

سوختن هارد لپ تاپ

سوختن هارد لپ تاپ یکی از مسائل رایج در ذخیره سازی داده ها محسوب می گردد که معمولا به علت ضربه، نوسانات برق، گرمای بیش از حد، خرابی مکانیکی، یا استهلاک قطعات داخلی رخ می دهد. هارد دیسک های سنتی (HDD) دارای قطعات متحرک هستند که در صورت آسیب دیدگی، ممکن است از کار بیفتند. بعلاوه، SSDها که فاقد قطعات مکانیکی هستند، بیشتر به علت نوسانات برق یا خرابی تراشه های حافظه ممکن است دچار سوختگی شوند.

علائم سوختن هارد لپ تاپ

نشانه های سوختن هارد شامل شناخته نشدن هارد به وسیله لپ تاپ، کندی بیش از حد در عملکرد سیستم، صدای غیرعادی مانند کلیک یا وزوز در HDD، نمایش صفحه آبی مرگ (BSOD) و عدم امکان دسترسی به داده ها است. برای جلوگیری از این مشکل، استفاده از محافظ برق، جلوگیری از ضربه و تکان های شدید، تهویه مناسب لپ تاپ و تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات مهم توصیه می گردد. در صورت سوختن هارد، ممکن است اطلاعات قابل بازیابی نباشند و احتیاج به تعویض هارد باشد.

سوختن پاور لپ تاپ

سوختن پاور لپ تاپ (آداپتور یا مدار تغذیه داخلی) یکی از مسائلی است که این مورد نیز اغلب به علت نوسانات برق رخ می دهد. البته استفاده از شارژر نامناسب، اتصال کوتاه، یا استهلاک قطعات الکترونیکی نیز در ایجاد این مدل سوختگی لپ تاپ موثر هستند. قطعه پاور وظیفه تبدیل و تنظیم ولتاژ برق برای قطعات لپ تاپ را بر عهده دارد و هرگونه خرابی در آن می تواند باعث قطع شدن تغذیه سیستم، روشن نشدن لپ تاپ، یا حتی آسیب به سایر قطعات سخت افزاری گردد.

خواندنی ها

وصل نشدن اینترنت لپ تاپ

علائم سوختن پاور لپ تاپ

نشانه های سوختن پاور شامل روشن نشدن لپ تاپ، خاموش شدن ناگهانی، داغ شدن بیش از حد آداپتور یا بوی سوختگی از آن، قطع و وصل شدن جریان برق و عدم شارژ شدن باتری است. برای جلوگیری از این مشکل، توصیه می گردد از محافظ برق، آداپتور اورجینال و به ویژه کابل های سالم بهره ببرید. در صورت سوختن پاور، معمولا تعویض آداپتور یا تعمیر مدار تغذیه لپ تاپ تنها راه حل خواهد بود.

سوختن کیبورد لپ تاپ

سوختن کیبورد لپ تاپ به علت نفوذ مایعات، نوسانات برق، اتصالات کوتاه، یا استهلاک مدارهای داخلی رخ می دهد. کیبورد لپ تاپ دارای مدارهای الکترونیکی حساسی است که در برابر رطوبت و نوسانات جریان آسیب پذیر هستند. در بعضی موارد، گرمای بیش از حد مادربرد یا آسیب به فلت کیبورد نیز می تواند باعث از کار افتادن آن گردد.

از نشانه های سوختن کیبورد می توان به علائمی مثل کار نکردن کامل یا جزئی دکمه ها، تایپ اتوماتیک حروف، عدم شناسایی کیبورد در سیستم، یا بوی سوختگی از قسمت کلیدها اشاره نمود. برای جلوگیری از این مشکل، توصیه می گردد از ریختن مایعات روی لپ تاپ خودداری نموده و از ولتاژ مناسب در هنگام شارژ بهره ببرید. در صورت سوختن کیبورد، معمولا تعویض آن یا تعمیر مدارهای داخلی لازم خواهد بود. بعلاوه برای کار نکردن تاچ پد لپ تاپ نیز در یک مطلب جداگانه، راه چاره های سخت افزاری و نرم افزاری کاربردی را شرح داده ایم.

سوختن شارژر لپ تاپ

سوختن شارژر لپ تاپ عمدتا به علت نوسانات برق، استفاده از آداپتور غیراصل، خرابی کابل یا اتصالات داخلی و افزایش بیش از حد دما اتفاق می افتد. شارژر وظیفه تامین انرژی الکتریکی و شارژ باتری لپ تاپ را بر عهده دارد. به همین علت، در صورت آسیب دیدگی شارژر، امکان دارد این اتفاق باعث قطع جریان برق، کاهش عمر باتری، یا حتی آسیب به مدار تغذیه لپ تاپ گردد.

نشانه های سوختن شارژر شامل شارژ نشدن لپ تاپ، داغ شدن بیش از حد آداپتور، انتشار بوی سوختگی، قطع و وصل شدن جریان برق، و روشن نشدن نشانگر LED شارژر (در صورت وجود نشانگر) است. برای جلوگیری از این مشکل، توصیه می گردد از محافظ برق، آداپتور اورجینال و کابل های سالم بهره ببرید. در صورت سوختن شارژر، معمولا تنها راه چاره، تعویض آن با یک مدل سازگار و باکیفیت خواهد بود.

با شناخت علائم سوختن لپ تاپ، از بروز مسائل جدی جلوگیری کنید!

لپ تاپ ها علنا همسفر دیجیتالی ما در دنیای مدرن محسوب می شوند؛ از پروژه های کاری گرفته تا تجربه بازی های ویدیویی هیجان انگیز و بعلاوه از جستجوهای علمی گرفته تا تماشای فیلم های محبوب. با این اوصاف، وقتی این همراه وفادار دچار مشکل می گردد، ممکن است با یک تجربه بسیار نامطلوب روبه رو شویم.

سوختن قطعات لپ تاپ الزاما ناشی از مسائل سخت افزاری نیست و در خوشبینانه ترین حالت ممکن می توان با راهکارهای نرم افزاری، ایرادات لپ تاپ را حل کرد. به همین علت، با شناخت علائم هشداردهنده و رعایت نکات پیشگیرانه می توان از بسیاری از این مسائل جلوگیری کرد. همواره به یاد داشته باشید که لپ تاپ شما یک سرمایه است؛ چه از نظر مالی و چه از نظر اطلاعاتی. پس همان طور که به سلامت خود اهمیت می دهید، به سلامت دستگاهی که جزئی از زندگی دیجیتال شماست نیز توجه کنید؛ چرا که گاهی پیشگیری، برترین و کم هزینه ترین راه حل به شمار میرود.

منبع: خبرنگاران مگ

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 20 بهمن 1403 بروزرسانی: 20 بهمن 1403 گردآورنده: 8sharj.ir شناسه مطلب: 1790

به "همه چیز درباره سوختن لپ تاپ؛ از علائم تا دلیل ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره سوختن لپ تاپ؛ از علائم تا دلیل ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید