طرز تهیه آش سورانه؛ غذای مقوی کرمانشاهی (با گوشت و بدون گوشت)

به گزارش وبلاگ 8 شارژ، آش سورانه از غذا های محلی شهر کرمانشاه است که می توان آن را با گوشت یا بدون گوشت تهیه کرد. طعم دهنده اصلی این غذا گیاه سورانه است که خواص بسیاری برای سلامتی دارد.

طرز تهیه آش سورانه؛ غذای مقوی کرمانشاهی (با گوشت و بدون گوشت)

به گزارش ، در مناطق غرب ایران و به خصوص در کوهپایه های زاگرس گیاهانی به صورت خودرو در فصل بهار رشد می نماید. این گیاهان خواص دارویی بسیاری دارد و می توانند به درمان بسیاری از بیماری ها یاری کند. سورنجان که در زبان کردی به آن سورانه گفته می گردد از جمله این گیاهان است که ظاهری شبیه تره و سیر دارد و قسمت انتهایی آن ارغوانی رنگ است. با این گیاه آش سورانه که از آش های محلی و بسیار خوشمزه کرمانشاه است، درست می گردد. در ادامه با طرز تهیه این آش و خواص گیاه سورانه آشنا می شویم.

به منظور تهیه این آش محلی خوشمزه به مواد اولیه ای که در جدول زیر مشاهده می کنید، نیاز دارید.

گوشت چرخ نموده 200 گرم

گیاه سورانه 1 دسته

پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری

رب انار 2 الی 3 قاشق غذاخوری

شکر (اختیاری) به میزان لازم

روغن به میزان لازم

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

ابتدا برگ های گیاه سورانه را از هم جدا نموده و انتهای زرد رنگ برگ ها را با قیچی بچینید، سپس آن ها را تمیز بشویید.

برگ های سورانه را در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن ها گرفته شده و خشک شوند، سپس آن ها را به قطعاتی به طول تقریبی 2 سانتی متر برش بزنید.

کمی روغن در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید، سپس گیاه خرد شده سورانه را به آن اضافه کنید، کمی نمک و زردچوبه به آن بزنید و چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید.

حدود 1/5 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید، پس از جوش آمدن آب، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید گیاه سورانه بپزد.

گوشت چرخ نموده را در تابه تفت دهید تا رنگ آن عوض گردد، سپس یک قاشق غذاخوری پیاز داغ، کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید، مواد را بهم بزنید و پس از یک دقیقه حرارت را خاموش کنید.

گوشت تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید.

پس از 15 دقیقه رب انار را اضافه نموده، آش را بچشید. در صورت ترش بودن می توانید کمی شکر به آن اضافه کنید تا آش سورانه طعم ملسی پیدا کند و خوشمزه تر گردد.

15 دقیقه صبر کنید و سپس به جامانده پیاز داغ را به آش اضافه نموده و پس از چند جوش، حرارت را خاموش کنید.

به منظور تهیه این آش محلی به مواد اولیه زیر نیاز است.

گیاه سورانه 1 کیلوگرم

رب انار 2 قاشق غذاخوری

پیاز 1 عدد

آرد 1 قاشق غذاخوری

برنج 1/2 فنجان

نمک و زردچوبه به میزان لازم

روغن به میزان لازم

ابتدا سورانه را به روش ارائه شده در فوق پاک کنید و بشویید، سپس آن را به قطعاتی به طول یک سانتی متر برش بزنید.

پیاز را پوست گرفته و خرد کنید، سپس با کمی روغن در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم تفت دهید تا سبک گردد.

زردچوبه، آرد و گیاه سورانه را به پیاز اضافه نموده و چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.

برنج را شسته و همراه با 2 الی 3 لیوان آب در قابلمه بریزید.

درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و پس از جوش آمدن محتویات قابلمه، حرارت را کم کنید تا برنج و گیاه سورانه کاملا بپزند.

پس از له شدن برنج و لعاب دادن آش، رب انار را به آن اضافه کنید و آش را بچشید. سپس نمک آش را بچشید.

اجازه دهید آش روی حرارت ملایم کاملا جابیفتد، سپس حرارت را خاموش کنید و آش را در ظرف سرو بکشید.

بعضی از خواص گیاه سورانه عبارتند از:

یاری به درمان فشارخون بالا، رماتیسم و تصلب شرایین

تسریع فرایند بهبود زخم های کهنه

سورانه می تواند به درمان نقرس یاری کند. از ترکیب گل، پیاز و بذر آن دارویی گیاهی برای درمان نقرس درست می گردد.

بوییدن گیاه سورانه باعث تسکین سردرد می گردد. بوییدن گل سورانه مویرگ های بسته مغز را باز می نماید، به باز شدن مجرای بینی یاری می نماید و باعث تسکین سردرد های سرد می گردد.

درمان درد سیاتیک، از ترکیب گیاه سورانه و صبر زرد دارویی گیاهی تهیه می گردد که در درمان درد سیاتیک موثر است.

ضماد سورانه با زعفران و تخم مرغ باعث تسکین درد های استخوانی و از بین رفتن ورم ها می گردد.

این گیاه در درمان ورم مفاصل و روماتیسم مفید است.

از گیاه سورانه برای درمان یرقان و ورم طحال استفاده می گردد.

گیاه سورانه باعث تقویت قوای جنسی می گردد و مصرف 2 گرم از غده سفید آن با زنجبیل، پونه، زیره، شیر تازه و قند در تقویت نیروی جنسی موثر است.

ترکیبات موجود در این گیاه حاوی عامل ضد سرطان مفیدی هستند.

گیاه سورانه بادشکن و نیروبخش است.

سورانه که به آن بن سرخ، لپو و سوره بنه نیز گفته می گردد، گیاهی کوهی است که به صورت تازه و خشک استفاده می گردد و طعم مطبوع و مزه خاصی به غذا می دهد. این گیاه به صورت مجزا یا همراه با آش و پلو طبخ می گردد. آش سورانه علاوه بر طعم منحصر به فرد، خواص زیادی دارد و در درمان بسیاری از بیماری ها به کار می رود.

منبع: ستاره

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 14 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: 8sharj.ir شناسه مطلب: 310

به "طرز تهیه آش سورانه؛ غذای مقوی کرمانشاهی (با گوشت و بدون گوشت)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش سورانه؛ غذای مقوی کرمانشاهی (با گوشت و بدون گوشت)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید