سبک پست مدرن، خلاقانه و جسورانه برای دکوراسیون داخلی منزل
به گزارش وبلاگ 8 شارژ، سبک پست مدرن (Post-modern Style)، به اختصار PoMo که اولین بار در سال 1970 مطرح شد ابتدا برای معماری خانه ها به کار رفت و پس از آن وارد دنیای نقاشی شد. اگر با مفاهیم مینیمالیستی در سبک مدرن و شیکر در طراحی دکوراسیون داخلی آشنا باشید، یقینا مفاهیم سبک پست مدرن برای شما معنای کاملا متضاد خواهد داشت. سبک پست مدرن در دکوراسیون داخلی به معنای پیاده سازی ایده های غیر معمول با تأکید بر الگوها، بافت ها و المان های عجیب و غریب، پیچیده و البته هنری است. در ادامه بیشتر با ویژگی های سبک پست مدرن و نحوه بکارگیری آن در طراحی دکوراسیون داخلی منزل آشنا خواهید شد.
ویژگی های دکوراسیون داخلی به سبک پست مدرن
سبک دکوراسیون پست مدرن چندین ویژگی و شاخصه اصلی دارد که در ادامه شرح می دهیم. آشنایی با این ویژگی ها شما را به طراحی دقیقتر خانه مطابق با این اصول نزدیکتر خواهد نمود:
پیچیدگی و تناقض: همه بخش های خانه در پست مدرن باید پیچیده و حتی تا حدی سمبلیک و نمادین باشد. معمولا در این خانه ها شاهد خطوط شکسته، اصول معماری سختگیرانه، وسایل تزیینی غیر ضروری، گوشه ها و زوایای نامتقارن و همینطور مقیاس بندی خواهید بود. این ویژگی ها نقطه مقابل سبک شیکر در خانه هاست.
رنگ های بولد و الگوهای شوکه نماینده: سبک خانه پست مدرن را با رنگ های اشباع و بولد، الگوهای پر زرق و برق دار و تضادهای آشکار می شناسند. طراحان سبک پست مدرن برای خانه ها در پی آبجکت هایی هستند که مد روز بوده و به همین علت طراحی هر خانه ای کاملا متفاوت خواهد شد.
تغییر دهنده الگوها و بخش های عادی: طراحی داخلی به سبک پست مدرن با تغییر الگوها و موارد بدیهی و عادی روزانه به موارد پیچیده و تأمل برانگیز است. این مورد حتی می تواند منجر به تغییر رنگ فریم و دیوار درب ورودی تا هر بخشی از خانه گردد.
المان های بکار رفته لزوما کاربردی نیستند: هر بخش، المان و بافتی که در سبک پست مدرن می بینید در بیشتر موارد صرفا به خاطر جنبه تزیینی و دکوراتیو و زیبایی بصری قرار داده شده است. در این سبک نگاه به وسایل و ابزارهای خانه سطحی نگری و تزیینی است و چندان عمق و محتوا ندارد.
استفاده از متریال های گران قیمت: در سبک پست مدرن برای دکوراسیون داخلی خبری از وسایل و جزئیات مقرون به صرفه قیمت نیستند و همه چیز با قیمت های بالا و لوکس تعریف می شوند. به همین علت این سبک برای طراحی دکوراسیون داخلی خانه های لوکس و سلطنتی بسیار مناسب است. در ضمن در کنار لوکس بودن هر وسیله، مقاومت بالا و کیفیت عالی نیز لحاظ شده است.
متریال های خاص برای طراحی و تزیین منزل: برای خرید هر نوع وسیله، ابزار و یا بخش تزیینی و دکوراتیو باید به جنس یا متریال آن دقت کنید تا با سبک پست مدرن تناسب داشته باشد. بعضی از متریال هایی که از سبک معاصر وارد پست مدرن شده عبارتند از:
برنج - گچ - موزاییک مرمر - چوب های گره دار - تراورتن - شیشه و پلاستیک رنگی - مخمل و غیره.
پالت رنگی: پالت رنگی در سبک پست مدرن دکوراسیون داخلی الهام گرفته از نقاشی های پست مدرن است. با این حال امروزه شاهد استفاده از رنگ های گرم و خنثی هستیم. از طرفی در محیط های تجاری، از رنگ های بولد استفاده نمی گردد. رنگ های گرم و خنثی، رنگ پاستیلی و نئونی تشابه و مناسبت بیشتری دارند. از طرفی بعضی طراحان سبک پست مدرن در دکوراسیون داخلی، از رنگ های سبز آووکادویی، خردلی، نارنجی سوخته، فیروز ای و حتی تناژهای متالیک استفاده می نمایند.
مبلمان: یکی از مهمترین بخش های دکوراسیون داخلی منزل، مبلمان است. در سبک پست مدرن توجه ویژه ای به مبلمان شده و البته باید منتظر الگوهای عجیب و غریب هم باشید. به عنوان مثال مبلمان با کلاف چوبی ضخیم و کاملا معین، میزهای پایه دار بلند، میز عسلی با پایه های کوتاه، میز عسلی قارچی شکل، جایگاه های گرد، میزهای مدل آبشاری و غیره مد هستند.
نورپردازی: نورپردازی در سبک پست مدرنیسم معنای متفاوتی دارد. با اینکه در سبک شیکر تأکید بر روی نورگیری و نور طبیعی است اما در این سبک چندان اصراری وجود ندارد. این سبک از شما می خواهد که از لوسترهایی بهره ببرید که ترکیبی از آهن، شیشه و دانه های آکریلیک هستند تا سبک های مختلف را با هم ترکیب نموده باشید.
جایگاه های ناهارخوری: سبک پست مدرن در طراحی داخلی حتی تا انتخاب نوع جایگاه هم نفوذ نموده است. استفاده از جایگاه های کلاسیک که با هر نوع سبکی سازگاری دارند و با هر چیزی ست می شوند در اولویت است. شاید این جایگاه ها ظاهر زمختی داشته باشند اما راحتی زیادی دارند و پارچه مرغوب مخمل برای آنها استفاده شده است.
شکل های نامتقارن: عدم تقارن در سبک پست مدرن موج می زند. در هیچ خانه تقارن مشاهده نمی کنید و همین یاری می نماید تا خانه ای یونیک داشته باشید و وسایل را بدون قاعده و هر طور که مایل هستید و می پسندید، بچینید. در این سبک هیچ فضایی خالی نمی ماند چون احتیاج به رعایت تقارن و قرینگی نیستید.
توجه داشته باشید که به هیچ وجه در این سبک زیاده روی نکنید. به عبارت دیگر لزومی ندارد تمامی المان های خانه را با این سبک بچینید. چون احتمال اینکه شما را خسته کند و دلتان را بزند زیاد می گردد. از ویژگی های این سبک سازگاری با سبک های مختلف مثل بوهمین، میان سده و اسکاندیناویایی است.
در ضمن چون بسیاری از المان های سبک پست مدرن در دکوراسیون داخلی زمخت، زبر و ذات سرد دارند، سعی کنید روی آنها را با متریال های نرم مثل خز مصنوعی، مخمل و مشابه آن بپوشانید.
منبع: اتاق